Unitățile de învățământ din orașul Uricani trec pe cod roșu, cu predare exclusiv online

Home Administrație Unitățile de învățământ din orașul Uricani trec pe cod roșu, cu predare exclusiv online
Unitățile de învățământ din orașul Uricani trec pe cod roșu, cu predare exclusiv online

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu informează că deși, pe raza localității incidența cazurilor de Covid-19 este de numai 0,892 la mia de locuitori, ca urmare a faptului că din cele 8 cazuri active de persoane nou-infectate, 3 sunt cadre didactice de la unitățile de învățământ, Consiliile de Administrație aceste acestora au luat decizia de a trece activitatea didactică în ”Cod Roșu”, ceea ce înseamnă că în următoarele două săptămâni, interacțiunea profesorilor cu elevii se va face excusiv online.

”Majoritatea unităților de învățământ din orasul nostru trec pe cod rosu, deoarece sunt 3 cazuri de cadre didactice care sunt confirmate cu COVID-19. Astfel, un cadru didactic este din Uricani, unul din Valea de Brazi și unul este din Petroșani, chiar dacă predă doar câteva ore pe lună la școlile din Uricani. În următoarea perioadă, doar Grădinița nr. 1 din Uricani va funcționa normal, iar celelalte școli, grădinițe și Liceul, vor funcționa în regim de cod roșu. Măsura vine după ca urmare a faptului că, acele trei cadre didactice confirmate pozitiv, predau cursuri și in clasele din clădirea Școlii nr.1, la Liceu, dar și în clădirea Școlii nr 2, iar un alt cadru didactic de la Câmpul lui Neag predă și la clădirea Scolii nr 1. Așadar conform legii, Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ din Uricani au decis aceste măsuri, în consecință”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.
Acesta a mai precizat că, în zilele următoare autoritățile locale din orașul Uricani vor analiza și vor solicita instituțiilor în drept, activarea în regim de urgență și/sau adoptarea unor măsuri de urgență pentru rezolvarea problemei asigurării tabletelor pentru elevii din Uricani. ”Am solicitat alocarea din fondul de rezervă a Guvernului României, a sumelor de bani necesare în acest scop, pentru asigurarea condițiilor pentru învățământul gratuit on line, respectiv a tabletelor pentru elevi, în acest caz, conform Constituției României. Le dorim tuturor însănătoșire grabnică și recomand în continuare tuturor cetățenilor orașului să vă protejați și să păstrați distanțarea fizică conform recomandărilor în vigoare. Apreciez mult responsabilitatea de care ați dat dovadă fiecare dintre dumneavoastră până acum și sunt convins că o să trecem cu bine această grea perioadă. Bunul Dumnezeu sa ne ocrotească!”, a mai spus Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.
Primarul Dănuț Buhăescu dă asigurări că administrația locală va continua aplicarea măsurilor specifice de dezinfecție și igienă atât în incinta școlilor în care au fost semnalate cazuri de infecție, cât și în toate locurile publice de pe raza orașului Uricani.