Consiliul Județean Hunedoara se alătură mesajului de luptă împotriva traficului de persoane

Home Stiri la zi Consiliul Județean Hunedoara se alătură mesajului de luptă împotriva traficului de persoane
Consiliul Județean Hunedoara se alătură mesajului de luptă împotriva traficului de persoane
Data de 18 Octombrie a fost declarată Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane. Potrivit Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) în semestrul I 2020, numărul victimelor identificate a cunoscut o creștere cu 15,9% (302 victime) față de semestrul I al anului 2019 (254), 301 victime fiind de cetățenie română, una fiind cetățean din Republica Moldova. Dintre acestea, 74,2 la sută sunt exploatate sexual, 16,5 la sută în muncă forțată, 2,9 la sută sunt obligate să cerșească, iar 6,4 la sută alte forme de exploatare.
Din cauza numărului mare de victime și a vulnerabilităților din România, inclusiv din județul Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara dorește să atragă atenția privitor la această zi, să contribuie prin diseminarea acestui mesaj la creșterea nivelului de conștientizare a problemei și să se alăture astfel mesajului comun de prevenire a acestui tip de crimă organizată în țara noastră.
Mesajul Consiliului Județean Hunedoara se alătură celui al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane care, încă din 2007, a marcat ziua de 18 octombrie prin campanii și activități de prevenire a acestui fenomen infracțional.