Primarul Lucian Resmeriță și noua echipă de consilieri locali ai municipiului Lupeni au depus jurământul de învestitură

Home Administrație Primarul Lucian Resmeriță și noua echipă de consilieri locali ai municipiului Lupeni au depus jurământul de învestitură
Primarul Lucian Resmeriță și noua echipă de consilieri locali ai municipiului Lupeni au depus jurământul de învestitură

Pentru administrația publică locală din municipiul Lupeni, ziua de 21 octombrie 2020 a fost una cu relevanță semnificativă pentru istoria contemporană a acestei comunități. Asta deoarece această zi marchează, în mod oficial, debutul noului mandat de primar al lui Lucian Resmeriță în fruntea Primăriei, dar și constituirea noului Consiliu local.

Evenimentul a fost găzduit în sala mare a Palatului Cultural ”Minerul”, în prezența aleșilor locali de la scrutinul din 26 septembrie 2020, cărora cetățenii din Lupeni le-au conferit misiunea de a conduce, pentru următorii 4 ani, autoritățile administrației publice locale. Alături de primarul Lucian Resmeriță și de consilierii locali ai PSD și PNL, validați prin decizia Judecătoriei din Petroșani, la ceremonia de învestitură au mai participat: Dorel Ovidiu Bretean – subprefectul județului Hunedoara, Marius Băloi – secretarul Primăriei municipiului Lupeni, dar și alți invitați, desigur, în limita prevederilor impuse de pandemia de Covid-19 pentru astfel de evenimente.

Pentru primarul municipiului Lupeni, momentul a fost unul emoționant, chiar dacă Lucian Resmeriță își continuă, practic, mandatul de edil, având în vedere că primul său mandat a fost unul incomplet, de numai 3 ani. ”Am depus astăzi jurământul de învestitură în noul mandat de primar. Așa cum am spus și în acest jurământ, voi face tot ceea ce stă în puterea și priceperea mea în folosul cetățenilor municipiului Lupeni. De altfel, lor, cetățenilor municipiului Lupeni, le mulțumesc în primul rând pentru încredere și le promit,că voi face în așa fel încât, împreună cu echipa de consilieri care au fost, la rândul lor, învestiți astăzi în funcție, să realizăm toate obiectivele promise în campanie și chiar mai mult decât atât! Dumnezeu să ne ajute să facem tot ceea ce este mai bine pentru locuitorii Municipiului Lupeni”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

În prima ședință de lucru a noului Consiliu local municipal de la Lupeni, care va avea loc în cursul acestei luni, urmează să fie desemnat și viceprimarul localității, care va fi ales de către consilierii locali din rândul acestora. După cum a declarat în repetate rânduri primarul Lucian Resmeriță, acesta își dorește să continue activitatea de conducerea executivă a administrației locale alături de Iacob Mesaroș, cel care i-a fost alături, ca viceprimar, și în primul mandat. Cum în noul Consiliu local de la Lupeni, PSD are o majoritate confortabilă, cu 16 consilieri din totalul celor 19, este de așteptat ca Iacob Mesaroș să fie ales, fără rezerve, în calitatea de viceprimar.