Patru medalii de aur, una de argint și una de bronz pentru INSEMEX la Salonul de Invenții ”Traian Vuia” de la Timișoara

Home Economie Patru medalii de aur, una de argint și una de bronz pentru INSEMEX la Salonul de Invenții ”Traian Vuia” de la Timișoara
Patru medalii de aur, una de argint și una de bronz pentru INSEMEX la Salonul de Invenții ”Traian Vuia” de la Timișoara
Ediția a VI-a a Salonului Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA” de la Timișoara a fost una care a consemnat încă un succes pentru cercetătorii din cadrul INCD-INSEMEX Petroșani care au fost prezenți, cu lucrări de specialitate, în cadrul acestui eveniment.
Organizat în sistem on-line, în perioada 13-15 octombrie 2020, Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA” Timișoara, eveniment organizat de Societatea Inventatorilor din Banat în parteneriat cu SC REMIR SRL a adus în atenție cele mai noi invenții, mărci și proiecte de cercetare le unor institute de cercetare, universități și firme din domeniul cercetării și inovării.
În perioada 13-15 octombrie 2020 în Timișoara, Societatea Inventatorilor din Banat în parteneriat cu SC REMIR SRL, a organizat (ONLINE) Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA” Timișoara , ediția a VI -a. În cadrul salonului au fost acceptate invenții, mărci și proiecte de cercetare. Având în vedere situația actuală a pandemiei cu noul coronavirus -Covid19, a fost organizat un preambul al Salonului de invenții și inovații “Traian Vuia” 2020, miercuri 7 octombrie.
După prezentarea on-line a invențiilor și inovațiilor de către autori, acestea au fost expuse, între 13 și 15 octombrie 2020 în cadrul Salonului de la Timișoara.
Dacă în 2019, au fost prezentate 300 de invenții din 22 de domenii din țară din Timișoara și din străinătate, cu multe prototipuri, produse comerciale, în 2020 sunt 432 de exponate, din 6 țări.
Componența juriului a fost alcătuită din inventatori și cercetători, specializați pe fiecare clasă. În urma jurizării celor peste 400 de invenții prezentate în cadrul salonului, comisia de jurizare a decis acordarea către INCD INSEMEX Petroșani a următoarelor distincții:
– 4 medalii de aur
– 1 medalie de argint
– 1 medalie de bronz,
Astfel, lucrările cercetătorilor de la INSEMEX medaliate cu aur la acest salon sunt:
* ”Stand pentru determinarea temperaturii de autoaprindere Ti a lichidelor inflamabile cu vâscozitate ridicată”;
* ”Stand de determinare a produșilor de reacție generați de materiale solide combustibile;
* Metodă de prevenire a combustiilor spontane în minele de cărbune și depozite de suprafață, prin termografie aplicată în industria extractivă;
* Sistem de monitorizare și înregistrare continuă a parametrilor exploziilor de gaze;
De asemenea, lucrarea intitulată ”Stand de încercări pentru testarea rezistenței la temperatură şi inflamabilitate a aparatelor izolante cu circuit deschis” a fost medaliată cu argint, iar  lucrarea ”Stand pentru aprinderea atmosferei explozive praf/aer prin descărcări electrostatice capacitive” a fost medaliată cu bronz.
”Este un rezultat bun, mai ales având în vedere gradul mare de participare al cercetătorilor și valoarea generală a lucrărilor prezentate la Salonul Traian Vuia de la Timișoara, unul dintre cele mai apreciate saloane de inventică și inovare din țara noastră. Munca cercetătorilor de la INCD INSEMEX s-a văzut însă și de această dată, iar medaliile pe care le-am obținut certifică, la rândul lor, calitatea lucrărilor elaborate de colectivul nostru și prezentate la acest salon. Îi felicit pe toți colegii care au participat la elaborarea acestor lucrări și pe cei care, prin prezența la Salonul de Inventică și Inovare Traian Vuia au aduc cinste întregului nostru colectiv de cercetare-dezvoltare și Văii Jiului, în general”, a declarat dr.ing. George Artur Găman, directorul general al INCD INSEMEX Petroșani.