La Lupeni se va circula pe 4 benzi pe bulevardele principale ale municipiului

Home Administrație La Lupeni se va circula pe 4 benzi pe bulevardele principale ale municipiului
La Lupeni se va circula pe 4 benzi pe bulevardele principale ale municipiului

Investițiile din amenajarea de noi locuri de parcare pe raza municipiului Lupeni s-au concretizat, în ultimii ani prin configurarea câtorva sute de locuri de parcare publică. În opinia primarului municipiului Lupeni, aceste investiții au venit ca un răspuns la creșterea parcului auto al cetățenilor din municipiul Lupeni, dar și ca o măsură complementară necesară în vederea descongestionării traficului din zona centrală a localității.

Odată cu crearea acestor locuri de parcare publică, administrația locală de la Lupeni pregătește acum un proiect care are drept scop tocmai descongestionarea traficului, prin repunerea în circulație rutieră a celor 4 benzi rutiere de pe bulevardele Tudor Vladimirescu și Păcii, care traversează prin centru municipiul Lupeni. Mai mult, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că, pe fiecare sens, una din benzile de circulație de pe aceste două mari bulevarde ale orașului, va fi rezervată mijloacelor de transport în comun și, mai mult, pe întreaga lungime a celor două bulevarde vor fi configurate și benzi speciale pentru bicicliști. În acest scop, în perioada imediat următoare, vor fi achiziționate sisteme de semnalizare rutieră aferente acestui proiect de reconfigurare rutieră în zona centrală a municipiului Lupeni, urmând ca după instalarea acestora, parcarea de pe banda I de circulație a celor două mari bulevarde din Lupeni să fie eliminată.

”Vom face în așa fel încât pe la intrarea în municipiul Lupeni, de la Primărie și până la ieșirea spre Uricani, la sediul Edil, să avem o bandă de circulație dedicată pentru tot ceea ce înseamnă transport public (taxiuri, microbuze, autobuze) și transport individual pe biciclete. Pentru aceasta, nu vom mai permite parcarea de autoturisme pe prima bandă de pe bulevardele principale ale orașului pentru că așa este corect și pentru că, fluidizând circulația, vom putea în același timp limita riscurile de accidente care ne-au creat mari probleme în ultimii ani. Avem încă o incidență destul de mare de accidente, în care sunt implicați și pietoni, pentru că foarte multe mașini sunt parcare inclusiv în zona trecerilor de pietoni, iar vizibilitatea devine una redusă și, implicit, riscul accidentelor crește. În plus, prin această măsură, redăm circulației rutiere cele 4 benzi de circulație din zona centrală a municipiului Lupeni și permitem o mai bună desfășurare a traficului pentru mijloacele de transport în comun și pentru bicicliști”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta precizează că măsura va intra în vigoare în cel mai scurt timp, imediat după ce Primăria Lupeni va finaliza procedurile de achiziție a sistemelor de semnalizare necesare și montarea acestora în oraș. ”Vom elimina locurile de parcare de pe marginea drumului pentru că acum avem, în urma investițiilor pe care le-am făcut, multe locuri de parcare amenajate corespunzător în acest scop în tot orașul și mai ales pentru că siguranța cetățenilor trebuie să primeze în deciziile pe care le luăm cu privire la traficul rutier și pietonal din centrul municipiului Lupeni”, mai spune primarul Lucian Resmeriță.

Implementarea acestui noi proiect privind circulația pe bulevardele principale ale municipiului Lupeni se va face imediat ce vor fi finalizate investițiile pentru trasarea marcajelor corespunzătoare și a noilor semne de circulație.