Președintele CJH Laurențiu Nistor și noua echipă de consilieri județeni și-au preluat atribuțiunile

Home Administrație Președintele CJH Laurențiu Nistor și noua echipă de consilieri județeni și-au preluat atribuțiunile
Președintele CJH Laurențiu Nistor și noua echipă de consilieri județeni și-au preluat atribuțiunile

Ceremonia de constituire a noului Consiliu județean Hunedoara, rezultat în urma alegerilor locale din 26 septembrie, a avut loc vineri, 23 octombrie 2020 în curtea interioară a Muzeului Civilizației Dacice și Romane din centrul municipiului Deva. Odată cu acest eveniment, noul Consiliu județean Hunedoara și-a preluat în mod oficial atribuțiunile.

Un număr de 24 de consilieri județeni dintre cei 28 ale căror mandate au fost validate de către instanța de judecată, ca urmare a votului primit din partea hunedorenilor, au fost prezenți la acest eveniment și au depus jurământul de învestitură. Noul legislativ hunedorean va avea un număr de 32 de consilieri, reprezentând formațiunile politice care au întrunit voturile necesare pentru a face parte din structura acestei instituții, după cum urmează: PSD – 17 consilieri județeni, PNL – 6 consilieri județeni, Pro România – 4 consilieri județeni, PMP – 2 consilieri județeni, USR – 2 consilieri județeni, UDMR – 1 consilier județean.

Tot în cadrul ceremoniei derulate astăzi la Deva, și noul președinte al CJH, social-democratul Laurențiu Nistor, ales uninominal în această funcție, a depus jurământul de învestitură și odată cu acesta și-a preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu Nistor, președintele Partidului Social Democrat – Organizația Județeană Hunedoara, va deține pentru următorii patru ani funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara. De asemenea, în noul consiliu județean PSD are 17 mandate, reușind astfel să constituie o majoritate simplă.

”Astăzi am depus jurământul în calitate de președinte al Consiliului Județean Hunedoara în cadrul unei festivități care, deși a avut loc în condiții speciale, este un eveniment de referință pentru județul Hunedoara. Primul meu gând se îndreaptă către locuitorii județului Hunedoara, cărora vreau să le mulțumesc pentru încrederea acordată. Mandatul de președinte pe care l-am primit este o mare responsabilitate pe care sunt pregătit să o onorez prin fapte care să demonstreze că județul Hunedoara a făcut alegerea înțeleaptă. Nu mă voi abate de la programul prezentat, nu voi uita promisiunile făcute. Al doilea gând se îndreaptă către colegii mei care au condus Consiliul Județean Hunedoara în mandatul care s-a încheiat: președintele Mircea Bobora, vicepreședinții Daniel Andronache și Sorin Vasilescu și administratorul public Costel Avram. Le mulțumesc pentru că lasă în urmă un județ repornit, pus pe o traiectorie corectă de dezvoltare. Hunedoara puternică nu a fost doar un slogan în 2016, iar rezultatele echipei de la conducere au fost apreciate corect de hunedoreni. Mulțumesc și consilierilor județeni care, prin votul lor, au susținut proiectele de dezvoltare în sănătate, infrastructură, turism, patrimoniu, dar și pentru sprijinul acordat cultelor religioase, educației, culturii și activităților sportive și de tineret din județ. Pe cei care astăzi au devenit consilieri județeni îi felicit și, dacă îmi este permis, le împărtășesc un gând: în tot ceea ce vom face în următorii patru ani trebuie să se regăsească interesul cetățenilor care ne-au votat. Fiți constructivi și veți vedea că ușa președintelui va fi mereu deschisă! Sunt președintele tuturor hunedorenilor. Sunt partenerul tuturor primarilor, indiferent de culoarea politică. Cei care nu mă cunosc, vor descoperi că așa este. Administrația în slujba căreia sunt de 30 de ani, trebuie să aibe ca finalitate crearea de condiții mai bune pentru oameni. Așadar, voi acționa pentru o dezvoltare echilibrată a întregului județ. Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Sunt un om hotărât, cu putere de muncă, susținut de hunedoreni și înconjurat de o echipă de profesioniști. Traversăm o perioadă care pune la grea încercare întreaga societate, dar stă în puterea noastră să nu ne lăsăm copleșiți. De aceea, vă chem alături de mine să privim spre viitor cu încredere și optimism. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.
Consiliul județean Hunedoara urmează să completeze, într-o ședință viitoare și conducerea executivă a instituției, cei doi vicepreședinți urmând să fie aleși din rândul consilierilor județeni, cel mai probabil din rândul consilierilor PSD care dețin majoritatea necesară în acest scop.