Primarul Tiberiu Iacob Ridzi și noul Consiliu local de la Petroșani au depus jurământul de învestitură

Home Administrație Primarul Tiberiu Iacob Ridzi și noul Consiliu local de la Petroșani au depus jurământul de învestitură
Primarul Tiberiu Iacob Ridzi și noul Consiliu local de la Petroșani au depus jurământul de învestitură

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, ales în funcție pentru cel de-al cincilea mandat în alegerile locale din 27 septembrie 2020, precum și majoritatea celor 19 consilieri care constituie componența noului Consiliu local municipal de la Petroșani, au depus vineri, 23 octombrie 2020 jurământul de învestitură.

Ședința festivă de constituire a noului Consiliu local al municipiului Petroșani și depunere a jurământului de către primarul și consilierii nou-aleși a avut loc în sala ”Theodora Lucaciu” a Primăriei municipiului Petroșani, cu respectarea tuturor normelor de protecție sanitară impuse de măsurile privind combatarea Covid-19. La ceremonie, alături de primarul municipiului Petroșani și consilierii locali au participat, cu statut de invitați, prefectul județului Hunedoara – Călin Petru Marian și secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării – Vetuța Stănescu. Ședința a fost condusă, potrivit prevederilor legale de către decanul de vârstă al noilor consilieri, acesta fiind liberalul Valeriu Butulescu, ajutat de către doi dintre cei mai tineri consilieri locali, respectiv Vlad Lăutaru și Bogdan Adrian Șink, ambii consilieri locali din partea PNL. Pentru președintele de ședință Valeriu Butulescu, evenimentul este unul cu o însemnătate istorică am putea spune, având în vedere că acesta a depus jurământul de credință pentru un nou mandat în cadrul Consiliului local la 28 de ani după ce a făcut același gest odată cu constituirea primului Consiliu local municipal de la Petroșani de după Revoluția din 1989. ”Am avut onoarea să conduc prima şedinţă a noului Consiliu Local Petroşani, într-un prezidiu de înaltă ţinută, alături de doamna ministru secretar de stat Vetuţa Stănescu, domnul prefect Călin Petru Marian, domnul primar Tiberiu Iacob-Ridzi şi domnii consilieri Bogdan Adrian Sink şi Vlad Alexandru Lăutaru. Au depus jurământul primarul Tiberiu Iacob-Ridzi şi optsprezece consilieri. Anii trec grăbiţi, ca o pasăre de pradă. Parcă a fost ieri ziua în care la Petroşani am condus prima şedinţă a primului consiliu local postdecembrist. De-atunci au trecut 28 de ani…”, își amintește Butulescu.

 

Emoții a avut și primarul Tiberiu Iacob Ridzi, care și-a început, odată cu depunerea jurământului, cel de-al cincilea mandat consecutiv în fruntea administrației locale de la Petroșani. ”Cu multă emoție și responsabilitate, am depus astăzi jurământul de credință, într-un cadru festiv, alături de colegii din Consiliul Local Petroșani, de Prefectul județului Hunedoara, Călin – Petru Marian, și nu în ultimul rând de Vetuța Stănescu, Secretar de Stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Pentru mine este o mare onoare să fiu primarul municipiului Petroșani și vreau să vă mulțumesc, dragi cetățeni, că la alegerile din data de 27 septembrie m-ați creditat din nou cu încredere pentru a ocupa această funcție care mă obligă și mă responsabilizează deopotrivă. Vă asigur și pe această cale că voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru binele dumneavoastră, al locuitorilor municipiului Petroșani, și pentru dezvoltarea localității noastre. Sper că vom avea o bună conlucrare în Consiliul Local indiferent de partidul din care facem parte, să fim vocea cetățenilor, să îi reprezentăm cu onoare și demnitate în legislativul local. Niciodată nu am fost adeptul conceptului de existență în interiorul Consiliului Local a unei majorități și a unei opoziții. Am fost adeptul conceptului majorității și minorității care nu trebuie să fie neapărat în opoziție. Îmi doresc să fim un tot unitar pentru interesul general al comunității. Așa cum deja știți, am fost propus să candidez pe un loc eligibil pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie, dar am refuzat pentru că nu voi trăda niciodată încrederea celor care m-au votat, a celor care m-au ales să conduc Petroșaniul și în următorii 4 ani. Vă mulțumesc pentru încredere!”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian i-a felicitat, pe noii aleși și s-a declarat convins că, în următorii patru ani, aceștia vor face tot ce le stă în putere pentru a lua cele mai bune hotărâri pentru dezvoltarea municipiului Petroşani. La rândul său, secretarul de stat Vetuța Stănescu apreciază că, sub conducerea lui Tiberiu Iacob Ridzi, Petroșaniul a devenit orașul cel mai bine dezvoltat din Valea Jiului, iar petroșănenii au votat primarul care și-a dovedit competența și profesionalismul și în mandatele anterioare. ”Sigur că mai sunt, în continuare, proiecte de dezvoltat și de implementat, iar următorii patru ani cu primarul Ridzi reprezintă o garanție că lucrurile vor merge în continuare pe calea cea bună. Îi doresc succes, atât domnului primar, cât și echipei de consilieri locali”, a declarat Vetuța Stănescu.

Rând pe rând, cei 18 consilieri locali prezenți la ședința de constituire a noului Consiliu local al municipiului Petroșani au depus jurământul și au semnat hotărârea prin care-și preiau, în mod oficial, atribuțiunile în cadrul forului legislativ local. În cursul săptămânii viitoare, noii consilieri locali se vor reuni în prima ședință de lucru, în cadrul căreia urmează să fie ale, din rândul lor, și viitorul viceprimar al localității.