Oficialități hunedorene au dat onorul Armatei Române la Monumentul Eroilor din Deva

Home Stiri la zi Oficialități hunedorene au dat onorul Armatei Române la Monumentul Eroilor din Deva
Oficialități hunedorene au dat onorul Armatei Române la Monumentul Eroilor din Deva
Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, și administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, alături de alte oficialități ale administrației locale și județene, parlamentari și cadre militare, au participat duminică, 25 octombrie 2020, monumentul din Cimitirul Eroilor din Deva, la ceremonialul public organizat cu prilejul sărbătoririi Ziulei Armatei Române.
În cuvântul său, președintele CJH Laurențiu Nistor a subliniat rolul vital pe care l-a avut și îl are Armata Română: „Peste veacuri veţi fi slăviţi, voi ofiţeri şi ostaşi care aţi eliberat Ardealul – aceste cuvinte au fost scrise în ordinul de zi, act militar transmis Armatei a 4-a în ziua de 25 octombrie 1944 când a fost eliberat ultimul colț de pământ românesc aflat sub ocupație maghiară. Iată-ne astăzi, la 76 de ani distanță, împreună, cinstind memoria celor care au apărat integritatea teritorială a țării noastre. Ofițerii și ostașii au scris cu jertfă istoria națiunii române, consolidând dragostea de țară și credința neamului românesc. Ne înclinăm cu recunoștință în fața mormintelor înaintașilor noștri și îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i odihnească în Împărăția Sa. Dar, Armata Română a făcut mai mult decât atât! Armata a cultivat valorile reale ale umanităţii: dreptate, adevăr, curaj, onoare, solidaritate şi credinţă, valori de care România are acum nevoie mai mult ca oricând! Ne amintim de veteranii care au scris cu cinste paginile Istoriei noastre. Veteranii de război au păstrat imaculată dragostea de neam, de aceea, sperăm că vom găsi cu toții înțelepciunea și răbdarea de a învăța din exemplul lor. Astăzi, Armata Română se bucură de cea mai mare încredere din partea românilor. Această încredere a fost câștigată și este păstrată pentru că ostașii țării și-au respectat mereu Jurământul față de neam și patrie. Este datoria noastră a tuturor să respectăm jurămintele pe care le facem față de România și față de cetățeni, să respectăm promisiunile, legile țării și să dăm dovadă de înțelepciune acționând în spiritul valorilor naționale. Transmit tuturor cadrelor militare salutul Consiliului Județean Hunedoara și vă asigur că instituția pe care o conduc va fi în continuare un partener de încredere. La Mulți Ani Armatei Române!”, a arătat, în discursul său, noul Președinte al CJH, Laurențiu Nistor.
După alocuțiuni, ceremonia dedicată Zilei Armatei Române s-a finalizat cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor.