Supercom își continuă activitatea de colectare a deșeurilor în Valea Jiului până la 1 noiembrie

Home Economie Supercom își continuă activitatea de colectare a deșeurilor în Valea Jiului până la 1 noiembrie
Supercom își continuă activitatea de colectare a deșeurilor în Valea Jiului până la 1 noiembrie

Deși anunțase săptămâna trecută că a decis să renunțe la contactul cu ADI Deșeuri Hunedoara și să oprească activitatea de colectare a deșeurilor în zona Văii Jiului de la 22 octombrie 2020, compania Supercom, cea care gestionează în cadrul Sistemului Județean Integrat de Colectare a Deșeurilor în localitățile din Valea Jiului a decis să-și continue activitatea până la data de 1 noiembrie 2020, pentru a mai da un ultim termen de grație autorităților locale pentru a lua o decizie în ceea ce privește majorarea tarifelor de operare pentru acest important serviciu de utilitate publică.

Prefectul județului Hunedoara spune că este de datoria noilor autorități publice locale care și-au intrat în atribuțiuni în cursul săptămânii trecută, se se reunească de urgență și să ia o decizie în ceea ce privește problema deșeurilor, astfel încât aceasta să nu degenereze în zona de operare 4 Valea Jiului, fapt care ar putea avea consecințe de mediu foarte, foarte mari.

Reprezentanții autorităților publice locale din majoritatea localităților Văii Jiului reclamă faptul că tarifele de operare ale Supercom pentru colectarea deșeurilor sunt și așa destul de mari și o majorare a acestora nu va putea fi suportată. Mai mult, edilii susțin că au la îndemână și alte posibilități de gestionare a serviciului de colectare a deșeurilor menajere, cu costuri mai mici. În același timp, reprezentanții Supercom apreciază că activitatea pe care o desfășoară de circa un an de zile generează deja pierderi semnificative pentru companie, dar majorarea tarifelor este o chestiune ce ține de respectarea normativelor legale în vigoare.

Deocamdată, activitatea de colectare a deșeurilor din localitățile Văii Jiului se va desfășura normal, până la data de 1 noiembrie 2020, după care vom vedea ce turnură va lua acest diferend între operatorul Supercom și autoritățile locale și județene.