Ediția din 2020 a concursului ”Citești și câștigi-Cei mai buni dintre cei buni” se încheie în noiembrie

Home Educație Ediția din 2020 a concursului ”Citești și câștigi-Cei mai buni dintre cei buni” se încheie în noiembrie
Ediția din 2020 a concursului ”Citești și câștigi-Cei mai buni dintre cei buni” se încheie în noiembrie
O nouă ediție a evenimentului cultural-educațional ”Citești și câștigi! – Cei mai buni dintre cei mai buni” începe luni, 2 noiembrie 2020. Startul acestei noi și originale ediții a concursului județean de cultură generală „Citești și câștigi!”, organizat de Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, s-a dat în ziua de 21 ianuarie 2020, când au fost trase la sorți grupele. Până în luna octombrie, elevii au avut o perioadă de pregătire, de studiere și aprofundare a bibliografiei alcătuite de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva din cinci domenii ale cunoașterii: Științe/Generalități, Artă/Sport, Literatură, Geografie și Istorie.
Colegiile și liceele din județul Hunedoara participante la cele cinci ediții ale concursului, desfășurate până acum, și care s-au clasat pe primele 12 locuri în clasamentul general intră în competiție la această ediție de colecție. Marea finală va avea loc în data de 26 noiembrie 2020.
Premiile vor fi oferite cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara și al unor sponsori generoși. Pentru locul I se acordă 8 laptop-uri, pentru locul II – 8 trotinete electrice, locul III – 8 hoverboards, locul IV – 8 perechi de role, 8 locuri în Tabăra Națională de Istorie și Civilizație Dacică și Romană de la Costești (Premiul juriului), la care se adaugă vouchere, cărți, trofee și diplome, precum și premii surpriză care vor fi atribuite prin tragere la sorți chiar în ziua marii finale.