Conf.univ.dr. Marius Heljiu reales în funcția de viceprimar al orașului Petrila

Home Administrație Conf.univ.dr. Marius Heljiu reales în funcția de viceprimar al orașului Petrila
Conf.univ.dr. Marius Heljiu reales în funcția de viceprimar al orașului Petrila

În noua structură de conducere a Primăriei orașului Petrila, ceea ce trebuia să se întâmple, s-a întâmplat. După ce locuitorii acestui oraș l-au ales detașat în funcția de primar pentru un nou mandat pe Vasilie Jurca, oferindu-i acestuia și o majoritate a organizației politice pe care o conduce în Consiliul local a fost doar o formalitate a noului for legislativ al Petrilei să-l aleagă în funcția de viceprimar pe Marius Heljiu, candidatul propus de PSD și de dorit de primarul Vasile Jurca în această funcție.

Oficializarea alegerii lui Marius Heljiu în funcția de viceprimar al orașului Petrila a avut loc în prima ședință ordinară a Consiliului local Petrila, desfășurată joi, 29 octombrie 2020. ”Începând cu data de 29 octombrie 2020, colegul nostru Marius Heljiu a fost ales de noii consilieri locali în funcția de viceprimar al orașului Petrila. Desigur, domnul Heljiu ocupă deja această funcție de mai bine de o lună, după ce fostul viceprimar a decis să părăsească PSD și să se angreneze în cursa electorală de la finalul lunii septembrie, moment în care, urmare a unei decizii a Prefectului județului Hunedoara a pierdut și mandatul de consilie local și, implicit și pe acela de viceprimar. Eu le mulțumesc colegilor din Consiliu local al orașului Petrila că au dat curs propunerii mele de a-l alege pe domnul Marius Heljiu în funcția de viceprimar și am convingerea că împreună, așa cum ne-am asumat să mergem în echipă în alegerile locale, tot așa vom face o echipă în conducerea administrației publice locale de la Petrila și le mulțumesc, încă o dată, petrilenilor, pentru că ne-au dat această șansă”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Pentru noul viceprimar al orașului Petrila, Marius Heljiu activitatea de viceprimar reprezintă o provocare. ”Eu le mulțumesc, în primul rând, cetățenilor orașului Petrila care ne-au acordat votul lor de încredere, vot prin care am fost și eu ales mai întâi consilier local și acum, viceprimar. Împreună cu primarul Vasile Jurca vom căuta să facem tot ceea ce depinde de noi pentru ca Petrila să meargă înainte, să se dezvolte. Mulțumesc și colegilor consilieri pentru votul lor de încredere și domnului primar pentru nominalizare”, a declarat Marius Heljiu.

Noul viceprimar al orașului Petrila, Marius Heljiu este de profesie matematician, are o carieră academică în calitate de cadru didactic al Universității din Petroșani, este unul dintre cei mai vechi membri ai Organizației PSD Petrila și se numără printre consilierii locali de la Petrila cu cele mai multe mandate de consilier local. Toate aceste calități au făcut ca Marius Heljiu să fie desemnat de către Organizația județeană a PSD Hunedoara și în calitate de candidat al acestui partid în alegerile parlamentare din acest an, acesta figurând pe locul 4 de pe lista candidaților PSD Hunedoara pentru Camera Deputaților.