Sistemul local de supraveghere publică pentru siguranța cetățenilor din Lupeni a fost pus în funcțiune

Home Administrație Sistemul local de supraveghere publică pentru siguranța cetățenilor din Lupeni a fost pus în funcțiune
Sistemul local de supraveghere publică pentru siguranța cetățenilor din Lupeni a fost pus în funcțiune

Miercuri, 3 noiembrie 2020 a fost pus în funcțiune primul sistem inteligent de monitorizare și supraveghere a domeniului public din municipiul Lupeni. Pentru implementarea acestui proiect, după cum explică primarul Lucian Resmeriță, pe raza municipiului Lupeni au fost montate zeci de camere video de monitorizare conectate în timp real, prin rețeaua publică de Internet, la dispeceratul Poliției Locale din municipiul Lupeni.

”Siguranța cetățenilor și integritatea mobilierului stradal, a investițiilor pe care le-am făcut pentru înfrumusețarea domeniului public, parcurile și instituțiile de învățământ vor fi atent supravegheate prin punerea în funcțiune a acestui modern sistem de monitorizare. Practic, vor fi câteva sute de camere de luat vederi, dintre care peste 150 sunt deja funcționale, iar prin intermediul acestora vom putea vedea ce se întâmplă, în fiecare moment, în peste 20 de locuri de pe raza municipiului Lupeni: străzi, parcuri, parcări, zone verzi, instituții de învățământ, Monumentul Lupeni ’29, etc. Desigur, nu ne propunem să-i urmărim pe cetățeni, ci dorim doar să ne asigurăm că oamenii, în primul copii, sunt în siguranță și să-i descurajăm, pe cei certați cu legea care au produs o serie de stricăciuni și care au comis diverse fapte antisociale. Aceștia vor putea fi, de pe acum, mult mai ușor identificați, astfel încât organele în drept să-i sancționeze atunci când sunt încălcate legile în vigoare și regulile de conviețuire în societate”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Investiția pentru implementarea acestui sistem de monitorizare publică a costat mai puțin de 20.000 de lei, însă autoritățile de la Lupeni spune că a meritat toți banii. ”Ne dorim cu toții un Lupeni mai sigur, vrem să ne bucurăm de ceea ce am reușit să facem, cu eforturi, pentru înfrumusețarea orașului nostru și tocmai de aceea, pentru că mai sunt și cetățeni certați cu legea, acționăm și în acest fel pentru a crește siguranța cetățenilor și pentru a proteja bunurile de pe domeniul public”, a mai precizat primarul Lucian Resmeriță.

Noul sistem de monitorizare stradală de la Lupeni include supravegherea video non stop a următoarelor zone publice din localitate:  Zona Parc-Primărie (de pe strada Revoluției), zona Parc Bucura (de pe strada Parângului), zona pietonală Cinema-Piața Cina (de pe strada Tudor Vladimirescu), zona Parc CAP (de pe bulevardul Păcii), zona Parc Bărbăteni (de pe toate străzile care-l înconjoară), zona Parc Bărbăteni2 – Școala Gimnazială nr. 2 (de pe strada Zorilor și bulevardul Păcii), zona Parc Cinema (de pe strada T. Vladimirescu și Spiru Haret), zona Piață-Poliția Locală-Serviciul de Evidență a Populației (de pe strada Liliacului), zona Centrului de Informare Turistică-Telegondolă (de pe strada Calea Brăii), zona Telegondolă (între stația de sosire și Serviciul Salvamont), zona de recreere Stadion-Ștrand-Cluburi sportive pentru copii (de pe strada Stadionului), zona Parc Viitorului-Tineretului (de pe strada Viitorului), zona pietonală intersecție CAP (de pe Bulevardul Păcii), zona pietonală intersecție Gară/Auto-Palatul Cultural (de pe strada T. Vladimirescu), zona pietonală BCR-Crucea Roșie (de pe strada T. Vladimirescu) și zona pietonală intersecție Vâscoza (de pe str. T. Vladimirescu).