Rugbyștii de la Știința Petroșani joacă din nou finala Diviziei Naționale de Seniori

Home Stiri la zi Rugbyștii de la Știința Petroșani joacă din nou finala Diviziei Naționale de Seniori
Rugbyștii de la Știința Petroșani joacă din nou finala Diviziei Naționale de Seniori
Echipa de rugby a CS Știința Petroșani va juca și în acest an, la fel ca în sezonul trecut, finala Diviziei Naționale de Seniori. Sportivii din Petroșani au dobândit acest drept după ce au întrecut, în cele două manșe din semifinale, echipa RC Bârlad.
Astfel, după ce, la Petroșani Știința a înregistrat un scor de 22-3, pe terenul din Bârlad echipa antrenată de Alexandru Lupu nu a lăsat niciun moment impresia că ar putea rata finala. Încă din debutul partidei de rugby, Răzvan Borș a marcat dintr-o lovitură de pedeapsă. Apoi, bârlădenii au întors scorul, cu un eseu, dar finalul primei reprize le-a aparținut rugbyștilor din Valea Jiului care, cu eseurile înscrise de Daniel Ivan și Alexandru Bodor, Stiinta intra la vestiare cu scorul de 13-5.
Bârlădenii au revenit în forță, după pauză și, au recuperat scorul și au trecut chiar în avantaj, dar jucătorii de la Știinta s-au dezlănțuit și au marcat 3 eseuri decisive, prin Răzvan Barbu, Costi Ivanciu și Cristian Curta, două fiind transformate de Răzvan Barbu. Chiar dacă, pe final, sportivii de la RC Bârlad au mai redus din diferență, soarta partidei și a calificării era deja pecetluită. Pentru acest joc, care a adus calificarea echipei din Petroșani în finala DNS, merită evidențiat efortul tuturor jucătorilor, respectiv: Olteanu, Ivan, Baraulea-Tatu, Buturuga-Ghiarasim, Tudor, Bodor-Croitoru, Bors-Ivanciu, Nastasiei, Bencea, Curta-Mihalachi și al rezervelor Vlceanu, V.Popa, Zarnea, Ciule, Carvaschi, Barbu, Zamfir și Coge.
Victorioși, cu gândul deja la finala DNS, membri echipei Știința Petroșani dedică și această calificare celui care le-a fost ca un adevărat părinte și care a adus un binemeritat reviriment lotului de rugby de la Știința Petroșani, regretatul antrenor Adrian Costache.
Manșa tur a finalei Diviziei Naționale de Seniori la rugby va avea loc sâmbătă, 14 noiembrie 2020, iar mai apoi, în manșa a doua, la Petroșani, va fi decisă campioana din acest an a DNS la rugby. Succes, Știința Petroșani !