Prin votul dat în Parlament, Partidul Social Democrat ține piețele deschise!

Home Politică Prin votul dat în Parlament, Partidul Social Democrat ține piețele deschise!
Prin votul dat în Parlament, Partidul Social Democrat ține piețele deschise!

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, 10 noiembrie 2020, amendamentul PSD la OUG 78/2019 potrivit căruia, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi protecţie sanitară. Amendamentul, iniţiat de Marcel Ciolacu şi Daniel Zamfir, a fost introdus în proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal – bugetare, care a fost adoptat cu 173 voturi pentru, unul împotrivă şi 93 abţineri.

Deputații hunedoreni din cadrul Grupului parlamentar al PSD arată că săptămâna trecută, Guvernul PNL a luat o nouă decizie împotriva românilor. În loc să acorde un sprijin pentru produsele românești, în loc să întindă o mână de ajutor pentru românii care își câștigă existența din munca pământului și care oricum au pierdut enorm în această perioadă, liberalii au ordonat ca piețele să se închidă.

”De ce a ales PNL această cale? Pentru că au gestionat lamentabil această criză sanitară, iar acum își caută scuze și țapi ispășitori. Pentru că vin alegerile, iar altceva decât puterea nu mai contează pentru ei. Noi nu putem tolera așa ceva. Din acest motiv, PSD a depus în Parlament un amendament astfel încât piețele aflate în spații închise, a căror funcționare a fost suspendată de Guvernul PNL, să își poată relua activitatea cu respectarea măsurilor de siguranță. Cu gândul la oamenii muncitori, Grupul Parlamentarilor PSD din Județul Hunedoara a votat cu toată inima pentru deschiderea piețelor, și va acționa în continuare în interesul hunedorenilor, pentru bunăstarea lor, pentru siguranța unui trai mai bun”, se arată într-un comunicat al Grupului Parlamentarilor PSD – Organizația Județeană Hunedoara.

Reprezentanții PSD consideră că nu este normal ca producătorii care vând la tarabele din piețe să fie scoși afară, în frig, iar autoritățile locale să caute soluții de moment și să facă tot felul de improvizații pentru ca aceștia să își poată comercializa în continuare produsele, să nu își piardă clienții și să poată supraviețui. Aceștia explică, totodată, că fiecare oraș mare din România are hale moderne, în care se desfășoară un comerț civilizat și se pot aplica măsuri stricte de prevenire a răspândirii coronavirusului. ”Există sisteme de ventilație moderne, acestea trebuie doar pornite și menținute în funcțiune, se pot crea circuite, se pot amplasa din loc în loc dispensere cu dezinfectanți, la intrarea se poate măsura temperatura corporală a celor care intră, iar comercianții pot fi monitorizați pe tot parcursul zilei. Și totul se poate realiza cu o investiție minimală din partea autorităților care gestionează aceste tipuri de piețe. Sperăm că demersul nostru va fi acceptat și că vom reveni la normal, că halele se vor redeschide și că activitatea lor va fi monitorizată așa cum trebuie în aceste vremuri. Suntem de acord să se ia măsuri de limitare a răspândirii virusului, dar acestea trebuie să fie luate cu cap și să protejeze populația și din punct de vedere financiar! Pentru că un popor sărăcit nu va putea avea grijă de sănătatea sa, nu va putea să achite facturile mari de peste iarnă, nu va putea supraviețui fără un sprijin concret și consistent din partea statului!”, se mai arată în comunicatul PSD Hunedoara.

În prezent, din Grupul PSD Hunedoara de la Camera Deputaților fac parte parlamentarii Natalia Intotero, Ilie Toma și Radu Barb. Primii doi se află și pe lista candidaților PSD pentru Camera Deputaților, în alegerile de la 6 decembrie, alături de Viorel Sălan, Marius Hejiu, Ovidiu Olari, Luminița Hurgoiu, Lucian Rus și Gabriel Pârvuța. De asemenea, pentru Senat, PSD Hunedoara îi propune pe Cristian Resmeriță, Ion Bădin, Maria Ștefănie, Valeria Filimon și Ciprian Roman.

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat – Organizația județeană Hunedoara
CUI mandatar 11200020 – Executat de Exclusiv Media Group SRL