A început etapa de proiectare a noii baze sportive Jiul Petroșani

Home Administrație A început etapa de proiectare a noii baze sportive Jiul Petroșani
A început etapa de proiectare a noii baze sportive Jiul Petroșani

La mai puțin de două săptămâni după ce, la Petroșani, a fost semnat contractul de execuție al investiției prin care Compania Națională de Investiții finanțează construcția unei noi baze sportive în cadrul Complexului Sportiv Municipal Jiul din Petroșani, în imediata vecinătate a stadionului ”Petre Libardi”, antreprenorul din Timișoara a demarat deja etapa de proiectare a acestui obiectiv.

La efectuarea primelor ridicări topografice, desfășurată la începutul acestei săptămâni, alături de reprezentanții antreprenorului general al lucrării, a fost prezent și Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, împreună cu directorul executiv al Primăriei din localitate, Paulina Dragoș.

”Am fost în teren, la Stadionul Jiul, împreună cu topografii care trasează viitorul amplasament al bazei sportive pentru care în urmă cu două săptămâni s-a semnat contractul de lucrări cu CNI. În cel mai scurt timp, constructorul va intra în teren și vor demara lucrările propriu-zise. La Stadionul Jiul Petroșani va fi amenajată o bază sportivă ce va cuprinde un teren de fotbal cu suprafață artificială, cu 500 de locuri în tribună, dar și cu instalație de nocturnă, cu spații administrative și un mini-teren de baschet, handbal sau alte sporturi”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.
Investiția este cuprinsă într-un program derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice, prin care în România vor fi amenajate câteva sute de baze sportive de acest tip, iar valoarea investiției de la Petroșani este de peste 6 milioane de lei.
Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi este de părere că, odată ce acest obiectiv de investiții va fi finalizat, Complexul sportiv Jiul din Petroșani va beneficia de o bază de antrenament complexă, modernă și extrem de utilă, dar și de un un teren competițional, întreaga investiție fiind în folosul practicanților de sport din Valea Jiului, îndeosebi copiilor și tinerilor de la secțiile sportive de juniori ale CSM Jiul Petroșani.