Credite pentru întreprinzători, prin intermediul CAR Unirea IFN Petroșani

Home Economie Credite pentru întreprinzători, prin intermediul CAR Unirea IFN Petroșani
Credite pentru întreprinzători, prin intermediul CAR Unirea IFN Petroșani

Un element de noutate pe piața instituțiilor financiare de tip CAR, aduce Casa de Ajutor Reciproc Unirea IFN din Petroșani în postura de a putea oferi, în premieră, membrilor săi credite pentru finanțarea afacerilor. Totul este posibil după ce această instituție financiară a obținut acreditare europeană pentru derularea Programului EaSI, un instrument financiar destinat micilor întreprinzători, implementat de European Investment Fund (EIF).

Potrivit președintelui CAR Unirea IFN Petroșani, ec. Rodica Constandoiu, programul pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI) este un instrument de finanțare la nivel european, gestionat direct de către Comisia Europeană, fiind un program menit să sprijine ocuparea forței de munca, politica socială și facilitarea accesului la microfinanțare pentru companii aflate atât în faza de start-up, cât și în faza de dezvoltare. ”Pentru microîntreprinderile care întâmpină dificultăți în accesarea serviciilor de finanțare tradiționale, posibilitatea de a accesa credite care beneficiază de sprijinul instrumentelor financiare de garantare este esențială pentru a se putea dezvolta sau pentru a se lansa. Oferta noastră de finanțare cu garanție EaSI este destinată membrilor CAR care vor să își lanseze o afacerere sau să o dezvolte pe cea pe care o au. În acest fel este posibil accesul la dobânzi reduse prin comparație cu cele ale produselor standard de creditare, ceea ce îi ajuta să investească în creșterea sustenabila a afacerii lor și în crearea de locuri de munca, încurajând astfel antreprenoriatul”, explică ec. Rodica Constandoiu, președintele CAR Unirea IFN Petroșani.

Directorul economic al acestei instituții financiare, ec. Violeta Ologu arată, la rândul său, că în cadrul acestui program, pentru care CAR Unirea IFN a obținut acreditarea europeană, pot fi accesate împrumuturi avantajoase pe 3 tipuri de programe, respectiv: Business Start (prin care pot fi accesate finanțări de până la 50.000 de lei), Agricol (cu posibilitatea obținerii de credite până la 70.000 de lei) și Dezvoltare (cu posibilitatea de a contracta credite de până la 120.000 de lei). ”Pentru toate aceste tipuri de credite pot aplica membri noștri care doresc să înceapă o afacere, care sunt sau vor să devină producători agricoli ori care sunt administratori de afaceri proprii, persoane fizice autorizate, liber profesioniști, mici întreprinzători. Pentru finanțarea afacerilor acestora aplicăm pentru creditele oferite o dobândă fixă de 7% pe an, iar DAE se calculează în funcție de numărul de rate solicitate. Împrumuturile pot avea o perioadă de rambursare de maxim 84 de luni, care urmează a fi stabilită în funcție de gradul de îndatorare pe care-l poate suporta creditorul. La fel ca la împrumuturile clasice, creditele pentru afaceri pot fi garantate de giranți iar fondul social propriu reprezintă un avantaj suplimentar. Important de precizat este și faptul că accesarea acestor instrumente financiare nu este condiționată de vechimea membrilor CAR”, explică ec. Violeta Ologu, director economic al CAR Unirea IFN Petroșani.

Detalii complete despre acest program de finanțare pot fi solicitate în oricare din punctele de lucru ale CAR Unirea IFN Petroșani sau pot fi consultate pe pagina de Internet a instituției, la adresa: https://carunirea.ro/creditul-easi/?fbclid=IwAR0GP2Nl_IXpxjcQR46Bbx15HLU5Vswp1pct84gMfDAXFe43f9MfAMgI-Hs