Știința Petroșani este noua campioană națională de seniori la rugby

Home Stiri la zi Știința Petroșani este noua campioană națională de seniori la rugby
Știința Petroșani este noua campioană națională de seniori la rugby

Rugbyștii de la CS Știința Petroșani au reușit să îndeplinească visul celui care a fost motorul relansării sportului cu balonul oval în Valea Jiului și sufletul echipei studențești, antrenorul Adrian Costache, trecut în eternitate în acest an. În memoria acestuia, dar și spre satisfacția iubitorilor de rugby din Valea Jiului, sportivii de la Știința Petroșani au reușit să câștige, în urma unui meci echilibrat, desfășurat în compania celor de la CS Năvodari, titlul de campioni naționali ai Diviziei Naționale de Seniori (DNS).

Cele două echipe care și-au disputat acest titlul național DNS pe teren neutru, la București, pe stadionul Olimpia, într-un meci fără spectatori (ca urmare a măsurilor privind combaterea Covid-19) s-au aflat într-o permanentă cursă de urmărire pe tabela de marcaj. Într-un final, Știința Petroșani a câștigat cu 13-12 (6-6) acest meci, grație punctelor înscrise de Răzvan Barbu (două transformări), Cristian Zamfir (eseu), Răzvan Borș (transformare) și Codrin Bercu (transformare), după ce, pe parcursul meciului au fost permanent conduși pe tabela de marcaj reușind să restabilească egalitatea și, în final, să se impună prin reușita lui Bercu.

CS Știința Petroșani devine astfel prima echipă din DNS care reușește să câștige de două ori titlul de campioană, după reușita din 2015.

Componența echipei care aduce la Petroșani noul titlu de campioană națională DNS la rugby este următoarea: 1. Madalin Baraulea, 2. Daniel Ivan, 3. Cosmin Olteanu, 4. Cornel Tatu, 5. Iulian Buturuga, 6. Ionut Tudor, 7. Alin Ghiarasim, 8. Randall Morrison, 9. George Croitoru, 10. Razvan Barbu, 11. Sebastian Munteanu, 12. Eduard Bencea, 13. Andrei Ilie, 14. Constantin Ivanciu, 15. Adrian Mihalachi. Rezerve: 16. Cristian Carvatchi, 17. Raul Vilceanu, 18. Cristian Zamfir, 19. Andrei Barbu, 20. Ionut Zarnea, 21. George Bors, 22. Alexandru Stuparu, 23. Alexandru Lupu

”Este o performanță care onorează nu doar clubul nostru sportiv, ci și în general sportul din Valea Jiului. Îi felicit pe sportivii echipei de rugby a CS Știința Petroșani pentru această performanță care răsplătește atât încrederea pasionaților de rugby din zona noastră, dar răsplătește și eforturile conjugate pe care, sub patronajul Universității din Petroșani, au fost făcute pentru relansarea acestui sport de tradiție și performanță de la noi, dar înainte de toate răsplătește eforturile pe care regretatul antrenor federal și promotor al relansării echipei, regretatul nostru coleg și prieten Adrian Costache, le-a făcut în ultimii ani pentru ca CS Știința Petroșani să revină în prim-planul scenei competiționale românești la rugby”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani, sub egida căreia funcționează CS Știința.

Foto: super-liga.ro