”Descoperă Hunedoara”, concurs de fotografie și video pentru tineri

Home Cultură ”Descoperă Hunedoara”, concurs de fotografie și video pentru tineri
”Descoperă Hunedoara”, concurs de fotografie și video pentru tineri

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara în parteneriat cu Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni organizează la finalul acestui an concursul de fotografie și video intitulat ”Descoperă Hunedoara”.

Concursul se adresează tuturor tinerilor din județul Hunedoara care sunt pasionaţi de fotografie sau film dar şi de patrimoniului cultural, istoric și turistic al județului Hunedoara. Potrivit organizatorilor, scopul proiectului este creșterea gradului de stimularea a creativității tinerilor în domeniul cultural artistic, iar obiectivul proiectului este creșterea gradului de implicare a tinerilor în viața culturală și promovarea de către acești a județului Hunedoara.

Fotografiile și/sau filmările trebuie trimise prin email la adresa: djsthdtineret@gmail.com , până în data de 15 decembrie 2020, cu mențiunea categoriei în care se încadrează (respectiv Categoria I: 14-18 ani, Categoria II: 19-25 ani, Catgoria III: 26-35 ani),  numele participantului și titlul fotografiei/filmului.

Un juriu profesionist format din artiști profesioniști din cadrul Asociației Artiștilor Fotografi Hunedoreni și din reprezentanții DJST Hunedoara va desemna cele mai bune imagini sau filmări dintre cele încărcate, iar lucrările câștigătoare împreună cu o selecție mai largă a celor mai bune fotografii și videoclipuri vor fi expuse/prezentate în Centrul de Tineret din Deva, ca parte a unei expoziții la care vor fi invitați și cei trei câștigători.

Potrivit regulamentului de participare fotografiile trebuie să aibă o rezoluție minimă a laturii mari de 2400 pixeli și pot fi realizate cu orice tip de aparat foto. În acordarea premiilor se va ţine cont de încadrare, compoziţia şi mesajul imaginii. Fotografiile înscrise vor putea fi editate pe următoarele coordonate: luminozitate, contrast, saturaţie, nivel de culoare şi crop. Numele fişierului trimis va conţine: numele şi prenumele concurentului şi titlul fotografiei. Ex: Popescu_Ion-Castel

Filmările trebuie să aibă calitate video de la 480p iar durata clipului până la 2 minute. Sunetul filmului și imaginea fotografiilor trebuie să fie clare.

În mod evident, fotografiile și videoclipurile trebuie să fie unice. Detalii suplimentare privind regulamentul de participare la concursul de fotografie și film ”Descoperă Hunedoara” poate fi consultat pe pagina de Internet a Direcției Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara.