UE alocă peste 13 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public de la Vulcan

Home Economie UE alocă peste 13 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public de la Vulcan
UE alocă peste 13 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public de la Vulcan

Municipalitatea din Vulcan va implementa un amplu program de modernizare a iluminatului public stradal din mai munte zone ale localității.

Investiția este considerată una extrem de importantă, proiectul având o valoare totală de 13,2 milioane lei, din care 10,7 milioane lei reprezintă finanţare nerambursabilă, prinRegio-POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

În acest scop, reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională ADR Vest Timișoara și ai Primăriei municipiului Vulcan au semnat contractul de finanţare pentru proiectul privind „Modernizarea sistemului de iluminat public în municipiul Vulcan”.

Practic, prin acest proiect se vor înlocui corpurile de iluminat existente pe domeniul public, respectiv se vor demonta 1.468 de lămpi vechi, necorespunzătoare şi vor fi montate alte 1.787 de lămpi (aparate de iluminat IP 66, IK 08 cu sursă tip LED, echipate cu sistem de telegestiune).

De asemenea, rețeaua de iluminat stradal din municipiul Vulcan va fi extinsă, urmând să fie amplasaţi 104 noi stâlpi şi tot atâtea corpuri de iluminat stradale cu tehnologie LED.

O altă componentă a proiectului vizează modernizarea sistemului de iluminat, inclusiv implementarea unui sistem de telegestiune. Vor fi amenajate 28 de treceri de pietoni inteligente, vor fi instalate 8 kituri fotovoltaice (stâlpi h=8m, aparate de iluminat tip lampadar şi panouri fotovoltaice), se va achiziţiona un sistem de telemanagement şamd.

Toate aceste măsuri ar urma să conducă la creşterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în municipiul Vulcan.

Perioada de implementare este de 35 de luni.