În județul Hunedoara vor fi amenajate 13 centre de vaccinare anti-Covid

Home Stiri la zi În județul Hunedoara vor fi amenajate 13 centre de vaccinare anti-Covid
În județul Hunedoara vor fi amenajate 13 centre de vaccinare anti-Covid

Autoritățile județene au stabilit, în cadrul Strategiei naționale de vaccinare anti-Covid, unde și cum se va desfășura această procedură pe raza județului Hunedoara. Instituția Prefectului-Județul Hunedoara a stabilit împreună cu Direcția de Sănătate Publică, după consultări cu autoritățile publice locale, înființarea unui număr de 13 centre unde se va administra populației vaccinul anti „COVID 19”.

Centrele de vaccinare vor fi pregătite din punct de vedere sanitar, în următoarele zile, pentru primirea locuitorilor județului Hunedoara care doresc să se vaccineze. Localitățile unde vor fi funcționale centrele de vaccinare sunt: Deva, Hunedoara, Brad, Ilia, Orăștie, Petroșani, Lupeni, Hațeg, Petrila și Călan.

În regiunea Văii Jiului vor funcționa 3 astfel de centre. Unul va fi amenajat la sala de sport a fostei școli gimnaziale nr. 5 din Petroșani (situată pe strada Oituz nr.7) și va deservi populația din Petroșani, Aninoasa și Bănița. Un al doilea centru de vaccinare va funcționa la fosta Policlinică de pe strada Avram Iancu nr. 1 din Lupeni și va deservi populația din localitățile Lupeni, Vulcan și Uricani. În fine, un al treilea centru de vaccinare va fi amenajat la fostul Spital de Boli Cronice de pe str. T. Vladimirescu nr.1 din Petrila și va deservi populația din această localitate. Lista completă a centrelor de vaccinare anti-Covid din județul Hunedoara este disponibilă pe situl Instituției Prefectului și al Direcției pentru Sănătate Publică Hunedoara.

Potrivit prefectului județului Hunedoara, Călin-Petru Marian, aceste „Centre de vaccinare” vor fi amenajate conform normelor de protecție sanitară, astfel încât toate persoanele care vor fi vaccinate să fie programate cu câteva zile înainte și să se afle în siguranță din punct de vedere medico-sanitar.

Autoritățile județene și locale vor informa locuitorii județului Hunedoara despre modalitatea în care va fi administrat vaccinul, imediat după ce acesta va fi disponibil în România.

Din partea Instituției Prefectului, coordonatorul medical al acțiunii de vaccinare este dr. Ștefan Repede, medic primar epidemiolog.