Avem dovada că Valea Jiului are șahiști de top și în competițiile online

Home Educație Avem dovada că Valea Jiului are șahiști de top și în competițiile online
Avem dovada că Valea Jiului are șahiști de top și în competițiile online

Anul 2020 nu a fost un an propice pentru sport, multe din competițiile programate inițial fiind anulate, pe fondul creșterii cazurilor de îmbolnăviri generate de noul coronavirus. Chiar și așa, pasionații sportului minții din echipa antrenorului de șah Elvis Alin Apostu s-au pregătit intens pentru a fi pregătiți, în orice moment, pentru competițiile șahiste.

O oportunitate în acest sens a constituit-o și concursul național ”Cupa Kolping 2020”, un turneu open de șah rapid organizat de Mihai Partenie, eveniment aflat la cea de-a XII-a ediție care, anul acesta, a fost organizat exclusiv în mediul on-line, în cursul zilei de sâmbătă, 12 decembrie. Turneul de șah a fost dedicat sportivilor cu ELO la șah rapid mai mic de 1500, partidele aducând în fața eșichierului sportivi din categoriile copii și juniori pe grupe de 6, 8, 10, 12, 14, 16 ani dar și studenți.

Ediția din acest an a concursului ”Cupa Kolping” a fost câștigată de Alexandru BNicolas Nedelcu, însă și șahiștii din Valea Jiului, aflați sub coordonarea antrenorului Elvis Alin Apostu au avut o evoluție bună în această competiție, reușind să-și adjudece mai multe locuri pe podium, după cum urmează:

  • Gabriela Cristocea  – Locul I (la categoria rezervată studentelor);
  • Rareș Apostu – Locul I (la categoria băieți 6 ani);
  • Diana Petculescu – Locul II (la categoria fete 14 ani);

Tuturor, pentru efort, pasiune și performanță, sincere felicitări !