Aproape 400 de burse școlare pentru elevii din Lupeni vor fi susținute de autoritățile locale

Home Administrație Aproape 400 de burse școlare pentru elevii din Lupeni vor fi susținute de autoritățile locale
Aproape 400 de burse școlare pentru elevii din Lupeni vor fi susținute de autoritățile locale

Consiliul local al municipiului Lupeni a adoptat o hotărâre, inițiată de primarul Lucian Resmeriță, prin care, pentru un număr de aproape 400 de elevi din învățământul preuniversitar de la școlile gimnaziale și liceale din localitate, sunt instituite burse de studiu, burse sociale dar și burse de performanță.

„Susținerea învățământului se face și cu investiții în infrastructura educațională, dar și cu stimularea elevilor. Din acest motiv, Primăria municipiului Lupeni își face o datorie de onoare în a asigura plata, de la bugetul local, a burselor școlare pentru merit și performanță, așa cum vom asigura și plata burselor sociale pentru elevii care se încadrează în această categorie și pe care avem datoria să-i sprijinim să meargă la școală. În acest an școlar, am stabilit ca valoarea lunară a burselor pentru elevi să fie în sumă de 50 de lei pentru bursele sociale, de 75 de lei pentru bursele de studiu și de 100 de lei pentru bursele de performanță”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Bursele școlare vor fi distribuite celor în drept prin intermediul Centrelor de Execuție Bugetară ale unităților locale de învățământ preuniversitar, după cum urmează:

  • 234 de burse la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade”, din care: 74 burse sociale, 144 burse de merit și 1 bursă de performanță;
  • 22 de burse la Liceul Tehnologic, din care 6 burse sociale și 16 burse de merit;
  • 141 de burse la Școala Gimnazială nr. 3 Lupeni, din care 48 burse sociale, 2 burse de studiu și 91 de burse de merit.