Maestru al sportului Vasile Tamaș, fondatorului secției de tir cu arcul din Valea Jiului, a trecut în eternitate

Home Stiri la zi Maestru al sportului Vasile Tamaș, fondatorului secției de tir cu arcul din Valea Jiului, a trecut în eternitate
Maestru al sportului Vasile Tamaș, fondatorului secției de tir cu arcul din Valea Jiului, a trecut în eternitate
Lumea sportului din Valea Jiului este din nou îndurerată după ce, la mijloc de decembrie al greu încercatului an 2020, unul dintre sportivii de legendă ai Văii Jiului, Vasile Tamaș a trecut în eternitate, la vârsta de 87 de ani.
Maestru al Sportului încă din anul 1973, Vasile Tamaș este omul de numele căruia se leagă începuturile activității de tir cu arcul de la CS Minerul Aninoasa, dar și unele dintre performanțele de răsunet ale arcașilor aninoseni. Grație implicării sale active, în anul 1958, în cadrul EM Aninoasa, avea să se înființeze secția de tir cu arcul a CS Minerul Aninoasa, care va deveni unul din port-drapelurile performanței naționale și internaționale ale sportului din Valea Jiului. Multe din performanțele arcașilor aninoseni au fost repurtate chiar de către energicul sportiv Vasile Tămaș, multiplu campion național la tir cu arcul, în cei peste 25 de ani în care acesta a fost liderul arcașilor de la Aninoasa. Prima Cupă a României la tir cu arcul a CS Minerul Aninoasa, adusă cu contribuția majoră a sportivului Vasile Tamaș în 1978 în Valea Jiului avea să fie deschizătoare a unor performanțe fără egal ale arcașilor de la Aninoasa care, sub coordonarea aceluiași Vasile Tamaș au adus în Valea Jiului peste 350 medalii de aur, din țară, dar și multe dintre ele din străinătate (Turcia, Grecia, SUA, Coreea, Italia, Rusia sau Mongolia).
Vasile Tamaș s-a retras din activitatea competițională la vârsta de 51 de ani, însă nu înainte de a se asigura că tirul cu arcul are urmași de nădejde la clubul sportiv Minerul din Aninoasa, a căror activitate este și astăzi una ce generează, în mod constant, performanță de nivel național și internațional. Meritele sale au fost apreciate nu doar în comunitatea sportivă, ci și de către autoritățile publice locale și naționale. Astfel, lui Vasile Tamaș i-a fost conferit titlul de ”Cetățean de onoare” al orașului Aninoasa, dar și Medalia ”Meritul sportiv” clasa a II-a, decernată de către Președintele României.
Sportiv și antrenor de excepție, dar și înfocat suporter al practicanților acestui sport al curajului, preciziei și perseverenței, Vasile Tamaș lasă în urma sa amintirea unor performanțe sportive de excepție și generozitatea unui om modest, pasionat și dedicat sportului și comunității. Memoria sa rămâne veșnic vie în galeria de aur a sportului din Valea Jiului, iar imaginile celor mai frumoase performanțe ale arcașilor din Aninoasa vor sta mereu la loc de cinste în galeria Bazei sportive Arcașul din Aninoasa, la construirea căreia, de asemenea, Vasile Tamaș a avut un rol determinant.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!