Social-democrații hunedoreni acuză o nouă repartizare de fonduri publice discreționară de către Guvernul PNL

Home Stiri la zi Social-democrații hunedoreni acuză o nouă repartizare de fonduri publice discreționară de către Guvernul PNL
Social-democrații hunedoreni acuză o nouă repartizare de fonduri publice discreționară de către Guvernul PNL
O nouă rectificare bugetară operată de Guvern în ședința din 17 decembrie 2020, prin care au fost distribuite fonduri către autoritățile publice locale, pentru echilibrarea bugetelor locale, din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția Guvernului, pune pe jar reprezentanții PSD, care acuză că așa cum era de așteptat, principiul după care au fost distribuiți banii de către liberali a fost același: ”NU ai votat PNL, NU primești bani la bugetul local !”
Social-democrații din județul Hunedoara nu găsesc o explicație logică a faptului că unele comune din județul Hunedoara, cu primari PSD, precum Gurasada, Dobra sau Vețel au primit câte 30.000 de lei, în timp ce alte comune mult mai mici, cu un număr mai mic de locuitori, dar cu primari PNL, au primit chiar și de 20 de ori mai mulți bani. În plus, liderii PSD arată că același principiu a fost folosit și pentru orașele și municipiile conduse de edili PNL din județul Hunedoara.
Potrivit HG nr. 1100/2020, privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului pentru unele unități și subdiviziuni administrativ-teritoriale, în județul Hunedoara cei mai mulți bani vor ajunge în municipiul Deva (1.200.000 lei). Potrivit listei anexă a HG 1100/2020, în județul Hunedoara, analizată de PSD, cei mai mulți bani merg către primăriile conduse de primari liberali, în timp ce unele primării conduse de primari social-democrați primesc sume ridicole, comparativ cu nevoile comunităților.
”Ați procedat la fel și cu plata salariilor persoanelor cu dizabilități și a asistenților personali. În fiecare localitate din județul Hunedoara sunt votanți ale tuturor partidelor politice din România. De ce unii sunt nevoiți să sufere pentru că au altă preferință politică? Președintele României, care susține cu tărie acest partid, avea ca slogane electorale „România normală și România lucrului bine făcut”, susținând că dânsul este președintele tuturor românilor. Aceasta este România normală și a lucrului bine făcut, domnule președinte? De asemenea, candidații PNL Hunedoara pentru Parlamentul României s-au folosit de sloganul „Da, se poate. Dezvoltăm Hunedoara”. Cum poate fi dezvoltat județul Hunedoara, dacă se oferă bani numai primăriilor PNL? Banii publici sunt ai tuturor și nu trebuie împărțiți după culoarea politică, ci după nevoile oamenilor. Fac un apel către toți parlamentarii PNL din județul Hunedoara să ia atitunde împotriva acestei discriminări făcute de Guvernul pe care ei îl susțin”, a declarat deputatul PSD de Hunedoara, Natalia Intotero.
La rândul său, deputatul hunedorean Viorel Sălan spune că Partidului Social Democrat va ataca în contencios administrativ “Hotărârea nr. 1100/2020 privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unele unități administrativ-teritoriale” şi de asemenea, va face un demers penal la adresa miniștrilor care au avizat această hotărâre de guvern.