Comunicat de presă PSD Hunedoara: ”Vetuța Stănescu, fără mască !”

Home Politică Comunicat de presă PSD Hunedoara: ”Vetuța Stănescu, fără mască !”
Comunicat de presă PSD Hunedoara: ”Vetuța Stănescu, fără mască !”

În ultimele zile am analizat cu multă responsabilitate dacă este cazul sau nu să răspund ieșirii publice a doamnei Vetuța Stănescu, președinte de avarie al PNL Hunedoara. În primul rând pentru că mi-e foarte greu să cobor la nivelul discursului promovat de PNL, apoi, pentru că este vorba despre o doamnă și, în fine, pentru că ne apropiem de praznicul Nașterii Domnului. Dar, ar trebui ca toate aceste motive să mă determine să asist pasiv, să las minciunile, jignirile, tupeul și cinismul să fie din nou ridicate la rang de virtuți în politică?

Da, mă aflu într-o situație specială în această perioadă dar, doamnă Stănescu, spre surprinderea dumneavoastră, Dumnezeu mi-a ocrotit sănătatea. Contrar așteptărilor exprimate de dumneavoastră, sunt același președinte al PSD Hunedoara care, împreună cu echipa sa, v-a demonstrat în două rânduri în această toamnă că hunedorenii nu au încredere în dumneavoastră. Sunt același președinte ales al Consiliului Județean Hunedoara care tratează cu responsabilitate fiecare problemă a județului. Nu politic și nu conjunctural, așa cum o faceți dumneavoastră.

Pot înțelege multe, sunteți la început de drum și derapajele pot fi iertate, dar obrăznicia cu care insistați mecanic să aruncați vina oriunde numai nu în propria ogradă nu, este iritantă chiar și pentru votanții dumneavoastră. „Pee-See-Dee” – atât puteți spune după mai bine de un an de când vă aflați la guvernare, PNL și dumneavoastră, ca secretar de stat demisionar. Ați construit bugetul, ați avut toată guvernarea, toate pârghiile, ați dispus discreționar de toate fondurile și, cu toate acestea, nu vă asumați nimic?

Guvernul din care faceți parte a pedepsit zeci de mii de hunedoreni doar pentru că, după cum a afirmat modelul dumneavoastră politic, doamna senator în retragere Carmen Hărău, cetățenii din localitățile conduse de primari PSD „nu au avut inspirație la vot”. De fapt, această afirmație pare extrasă dintr-o ședință a Biroului Politic al PNL Hunedoara, forul în care decideți cum să-i pedepsiți pe cei care au avut „proasta inspirație” de a nu vă vota. Acesta este discursul, acesta este principiul.

Ați fost director economic al Spitalului Județean de Urgență din Deva. Înainte de a-mi cere socoteală mie pentru măsurile pe care le-am luat în primele luni de mandat, ați face bine să explicați public modul în care ați gestionat contractele de lucrări în perioada de „glorie” a afaceriștilor liberali mufați la conducta cu bani publici. De asemenea, vă invit să faceți lumină și să explicați sursa datoriilor istorice acumulate de SJU Deva în timpul mandatului dumneavoastră.

Și, pentru că ați fost director economic, deci vă pricepeți la nivel teoretic cu principalele operații în matematică, vă invit să faceți public un calcul simplu: câți bani a alocat în această săptămână Guvernul dumneavoastră pentru localitățile din județ conduse de PNL și câți pentru cele conduse de primarii PSD? Aștept să mă corectați: localitățile unde alegătorii „nu au avut inspirație”, cu primari PSD, au primit de aproape 6 ori mai puțini bani decât cele cu primari PNL. „Orice acuzație de criteriu de partid este puerilă”, spune doamna Stănescu. Chiar așa?

Mă întreb: acesta este și motivul pentru care refuzați sistematic, cu o îndârjire fără margini, să rezolvați problema funcționării Complexului Energetic Hunedoara din care face parte și Termocentrala Mintia? Așa vreți să-i pedepsiți pe locuitorii Devei și pe minerii din Valea Jiului? Aveți soluția, v-am explicat public de sute de ori: există o ordonanță de urgență pe care, dacă ați avea bunăvoință s-o aplicați, ați putea salva și angajații Complexului Energetic Hunedoara, dar și consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare. Constat cu regret că nu aveți nici bunăvoință și, cred, nici capacitatea de a rezolva această problemă.

Doamnă, știu că veți înțelege prea puțin din ceea ce vă spun. Sunteți la început de drum, dar ați început prost. Rolul pe care ar trebui să înțelegeți de ce l-ați primit prin vot este de a rezolva problemele oamenilor, de a munci în slujba țării. În schimbul indemnizației pe care o veți primi, va trebui să veniți cu rezultate, cu legi bune pentru români, nu cu mesaje ieftine, populiste, care nu țin loc nici de foame, nici de căldură. Și, da, vă amintesc: veți da socoteală pentru fiecare gest pe care îl faceți de-acum înainte. Căutați modele adevărate în politică, oameni înțelepți, echilibrați, care știu să răspundă nevoilor oamenilor. Încercați să vă dirijați energiile spre fapte bune și utile.

Și, încă ceva: puțină modestie nu v-ar strica… Faptele sunt cele care ne deosebesc, nu vorbele.

Laurențiu Nistor,
Președintele Organizației Județene a PSD Hunedoara