Cum vor acționa utilajele de deszăpezire pe drumurile județene în această iarnă

Home Administrație Cum vor acționa utilajele de deszăpezire pe drumurile județene în această iarnă
Cum vor acționa utilajele de deszăpezire pe drumurile județene în această iarnă

Cu toate că sezonul de iarnă nu a pus încă probleme în ceea ce privește circulația pe drumurile publice din județul Hunedoara, autoritățile județene au activat încă din luna noiembrie Dispeceratul de Iarnă al Drumurilor Județene. Acesta are rolul de a monitoriza starea drumurilor județene de pe raza județului Hunedoara și de a coordona activitățile de intervenție ale operatorilor desemnați să intervină la tratarea și deszăpezirea sectoarelor de drum afectate de intemperii pe perioada iernii.

Reprezentanții CJH dau asigurări că activitatea acestui Dispecerat este asigurată cu permanență de 24 de ore din 24, iar drumarii care au în administrare drumurile județene pe perioada de iarnă sunt pregătiți, în orice moment, pentru a interveni la nevoie. Toate problemele legate de traficul rutier îngreunat sau blocat din cauza condițiilor meteo pe timp de iarnă vor putea fi anunțate la numărul de telefon al dispeceratului: 0737 553 971 care va fi funcțional 24 de ore din 24. La acest număr va răspunde în permanență ofițerul de serviciu care va centraliza sesizările și va transmite operatorilor informațiile necesare pentru a interveni.

Potrivit deciziilor adoptate de Consiliul județean Hunedoara, a fost stabilit și un Plan de intervenție pe baza căruia este realizată activitatea de pe drumurile județene, fiind stabilite 3 categorii de acțiune, respectiv ”cod verde”, ”cod portocaliu” și ”cod roșu”. Activitățile se vor desfășura în funcție de nivelurile de intervenție alocate fiecărui drum, conform graficelor de mai jos.

Dincolo însă de aceste măsuri, responsabilii Dispeceratului Drumuri Județene al CJH invită participanții la trafic să se asigure de starea propriilor autovehicule și să se informeze asupra buletinului meteorologic și asupra situației drumurilor pe care doresc să le parcurgă, înainte de a porni la drum.