Pagube mari și la Lupeni provocate de ploi și inundații

Home Stiri la zi Pagube mari și la Lupeni provocate de ploi și inundații
Pagube mari și la Lupeni provocate de ploi și inundații
Ploile din ultimele două zile și inundațiile provocate de acestea au generat o serie de pagube în cele 4 localități din zona de vest a Văii Jiului.
La Lupeni, potrivit autorităților administrației locale, ploile abundente care au căzut în cursul nopții de luni spre marți, atingând și chiar depășind frecvent 80 l/mp, au condus la creșteri importante ale debitelor râurilor care au depășit în unele locuri cotele de pericol și au provocat pagube importante în numeroase zone din localitate.
Astfel, viiturile rapide de pe pâraiele Tusu, Valea Vacii, Zănoaga, Braia, Mierlașu, Codru, Hagher, Roșia și Sohodol au provocat pagube mari prin ruperea unor părți carosabile a drumurilor, fiind afectate străzile: Gării, Tineretului ( zona Liceului Tehnologic), Calea Brăii 2, Codrului, George Coșbuc, Roșia, Brazilor și Sohodol, toate acestea fiind grav avariate. De asemenea, DN 66A a devenit, pentru o perioadă de timp, impracticabil pe un tronson de aproximativ 0,9 km.
Reprezentanții autorităților locale inventariază acum pagubele lăsate în urmă de aceste noi inundații care au afectat municipiul Lupeni.
Ploile și inundațiile care le-au urmat au generat probleme și în municipiul Vulcan, dar și în orașul Aninoasa.