Cinci artiști fotografi hunedoreni vor expune la Bienala FIAP din Franța

Home Cultură Cinci artiști fotografi hunedoreni vor expune la Bienala FIAP din Franța
Cinci artiști fotografi hunedoreni vor expune la Bienala FIAP din Franța

Asociația Artiștilor Fotografi din România a alcătuit cele două colecții de fotografii pentru a participa la cea de a 29-a Bienală Color FIAP, care va avea loc în prima jumătate de an, în Franța. Competiția este rezervată exclusiv membrilor operaționali ai FIAP (Asociația Internațională a Artiștilor Fotografi), iar AAFR (Asociația Artiștilor Fotografi din România) este singura asociație de artiști fotografi din România recunoscută de către FIAP.

Printre cei selectați cu lucrări pentru acest salon emblematic al artiștilor fotografi de pe întregul mapamopnd se numără și 5 artiști fotografi din județul Hunedoara, membri ai AAFR Hunedoara. Selectarea lucrărilor pentru cele două colecții de fotografie cu care România va participa la bienala din Franța a fost făcută de către cei mai titrați fotografi români, respectiv: Balasi Csaba MFIAP, EFIAP/g, vice-președinte AAFR și ofițer de legătură cu FIAP, respectiv Nagy Lajos, EFIAP/d3, secretar general al AAFR.

Colecția de print a artiștilor români se intitulează „Romanian soul” (Suflet românesc – n.t.) și este alcătuită din 10 fotografii care ilustrează spiritul satului românesc. Autorii lucrărilor selectate sunt:

 1. Codrin Anton – On the path in Bucovina
 2. Dan Andrei – Autumn in the countryside
 3. Arpad Zoltan Balla – Village down
 4. Zsolt Bikfalvi – Ciurugai
 5. Marius Romulus Isfan – Rural scene
 6. Claudiu Nețoiu – Returning home
 7. Marius Petrescu – Old woman and the lamp
 8. Grigore Roibu – Morning in Apuseni
 9. Vasile Sârb – In the morning in Dumesti
 10. Valentina Stan – Landscape in Maramures.

Fotografiile selectate vor fi printate pe hârtie premium la dimensiunea 30 x 42 cm, cheltuielile poștale și de printare fiind acoperite din donațiile făcute pentru AAFR.

Cea de-a doua colecție se numește „Ange ou Demon” (Înger sau Demon – n.t.) și este formată din 20 de imagini digitale care tratează tema frumuseții feminine. Conform Regulamentului FIAP, la această secțiune un autor poate participa cu cel mult două fotografii. Lucrările selecționate pentru această sectiune aparțin următorilor artiști fotografi:

 1. Rucsandra Călin – Blue eyes
 2. Rucsandra Călin – Olive Shades
 3. Livia Corcoveanu – Ana
 4. Livia Corcoveanu – Tribal mood
 5. Ovidiu Gabor – Hip touch
 6. Ovidiu Gabor – Natalia
 7. Daniel Hașiegan – Ballerina
 8. Ecaterina Kiss – Paula
 9. Francisc Nemeth – Girl with red hat
 10. Marian Plaino – Peacock
 11. Ovi D Pop – Persian love
 12. Ovi D Pop – Witchy
 13. Silvana Retter – Guarded by my soul
 14. Adela Lia Rusu – Silky
 15. Radu Stănese – Inocenta
 16. Radu Stănese – Lavinia
 17. Adrian Stoica – Summer in lavender
 18. Adrian Stoica – Waiting
 19. Alexandre Vâjaianu – Nostalgie 04
 20. Zsigmond Bathori – Sante

Jurizarea finală va fi făcută la finalul lunii martie de către un juriu internațional iar rezultatele competiției vor fi anunțate în data de 6 aprilie 2021. Ceremonia de premiere va avea loc în de data de 5 iunie 2021 în Franța, la Cognin, Chateau de Forezan.