Premiul Exclusiv de Excelență pentru întreaga carieră literară – MIHAI BARBU

Home Cultură Premiul Exclusiv de Excelență pentru întreaga carieră literară – MIHAI BARBU
Premiul Exclusiv de Excelență pentru întreaga carieră literară – MIHAI BARBU

Exista în jurnalismul de la începuturile acestei profesii în țara noastră un precept potrivit căruia ziaristul trăiește mai mult din ceea ce nu scrie, cu care orice om de presă cu ”chemare” și spre lumea literară, nu poate fi de acord niciodată. Fie și doar pentru simplul fapt că un scriitor trăiește chiar prin ceea ce scrie. În tagma acestor oameni de litere, familiarizat în egală măsură cu literatura ca și cu jurnalismul se numără și Mihai Barbu.

Dovadă stă chiar ultima sa carte, inspirat intitulată ”Nu trageți, sunt reporter !” (Ed. Autograf, 2019), desemnată drept ”Cartea anului 2020” de către Filiala Hunedoara-Alba a Uniunii Scriitorilor din România. În acest volum sunt reunite o seamă de reportaje ce pun în valoare calitățile jurnalistice ale apreciatului om de litere din Valea Jiului, premiul fiind menit să încununeze o bogată serie publicistică semnată de acest fin om de cultură din Valea Jiului.

Chiar și numai din acest motiv, la care putem adăuga însă multe, multe altele drept argumentație a deciziei noastre, am ales să-i conferim Premiul Exclusiv de Excelență pentru întreaga carieră literară, distinsului gazetar și scriitor Mihai Barbu.

Referințe:

Cartea ”Nu trageți, sunt reporter !” semnată de Mihai Barbu a fost desemnată cartea anului 2020 de Filiala Hunedoara-Alba a Uniunii Scriitorilor