Premiul Exclusiv pentru cel mai bun actor – DANIEL CERGĂ

Home Cultură Premiul Exclusiv pentru cel mai bun actor – DANIEL CERGĂ
Premiul Exclusiv pentru cel mai bun actor – DANIEL CERGĂ

Un ”one men show” este pentru orice actor profesionist un ”challange” care-și poate pune definitiv amprenta asupra personalității sale în percepția publicului. În 2020, actorul Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani, Daniel Cergă a trecut cu brio acest ”test”, cu atât mai mult cu cât piesa ce a constituit pentru el provocarea unui astfel de spectacol de teatru a fost pusă în scenă în condițiile excepționale impuse de pandemia de coronavirus.

”Paracliserul”, după Marin Sorescu, în regia lui Radu Tudosie, pus în scenă în ”teatrul de vară” de la Brădet, cunoscuta zonă de agrement din Petroșani devenită spațiu cultural ad-hoc, spectacol care a beneficiat și de un aranjament scenic de mare artă semnat de scenograful Wilhelmina Kuron Bekesi, i-au conferit lui Daniel Cergă oportunitatea de a-și releva calitățile actoricești pe care le intuiam, dar pe care nu am avut până acum ocazia de a le descoperi în alte reprezentații în care acesta a fost distribuit mai mult în roluri secundare.

Așa cum cunoscându-l mult mai îndeaproape, regizorul Radu Tudosie a știut că Daniel Cergă va fi excepțional în ”Paracliserul”, imediat după ce am vizionat această piesă de teatru, am știut că avem și noi în Daniel Cergă un titular al Premiului Exclusiv pentru cel mai bun actor al anului 2020 în Valea Jiului.