Primarul Tiberiu Iacob Ridzi prezintă concluziile întâlnirii cu Primul Ministru Florin Cîțu

Home Administrație Primarul Tiberiu Iacob Ridzi prezintă concluziile întâlnirii cu Primul Ministru Florin Cîțu
Primarul Tiberiu Iacob Ridzi prezintă concluziile întâlnirii cu Primul Ministru Florin Cîțu
Reprezentanții Asociației Municipiilor din România au avut marți, 19 ianuarie 2021 o întâlnire cu Primul Ministru Florin Cîțu, la care a participat și ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Attila Cseke. La consultările care au avut loc la Palatul Victoria a participat și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, care deține calitatea de vicepreședinte al acestei asociații.
Primarul municipiului Petroșani a declarat că discuțiile de la București s-au axat în principal pe subiecte de maximă importanță pentru comunitățile locale, respectiv:
* Legea bugetului de stat pe anul 2021;
* Reluarea și finalizarea procesului de descentralizare:
* Modificarea codului administrativ
”Referitor la proiectul de buget pentru anul 2021, i-am spus premierului că acesta trebuie să reflecte nevoile de finanțare ale autorităților locale. Primul Ministru Florin Cîțu a dat asigurări că bugetul de stat va ține cont de un principiu de bază, respectiv de cheltuirea eficientă, performantă și transparentă a banului public. Asociația Municipiilor din România a precizat și la întâlnirea de astăzi că va susține proiectele de reformă inițiate de Guvern în scopul unei mai bune organizări administrative a statului și funcționării mai eficiente. De asemenea, în urma discuțiilor cu Primul Ministru s-a stabilit ca reprezentanții administrației publice locale să fie implicați în comisiile care decid acordarea drepturilor de asistență socială și vor fi consultați constant asupra documentelor ce privesc alocarea fondurilor europene”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.
Acesta a mai precizat că în cadrul consultării oficiale de astăzi au fost purtate discuții și pentru promovarea Legii Zonelor Metropolitane în Parlament, printr-un acord transpartinic.
Pe de altă parte, în cadrul întâlnirii de la Guvern discuțiile s-au concentrat și asupra modalității de gestionare a situației provocate de pandemia COVID-19 și a procesului de vaccinare a populației împotriva acestui virus. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că de comun acord s-au agreat, de principiu, unele modificări legislative care să asigure finanțarea și să faciliteze amenajarea și dotarea centrelor de vaccinare organizate la nivel local.