Primarul Tiberiu Iacob Ridzi prezintă concluziile întâlnirii cu Primul Ministru Florin Cîțu

Reprezentanții Asociației Municipiilor din România au avut marți, 19 ianuarie 2021 o întâlnire cu Primul Ministru Florin Cîțu, la care a participat și ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Attila Cseke. La consultările care au avut loc la Palatul Victoria a participat și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, care deține calitatea de vicepreședinte al acestei asociații.
Primarul municipiului Petroșani a declarat că discuțiile de la București s-au axat în principal pe subiecte de maximă importanță pentru comunitățile locale, respectiv:
* Legea bugetului de stat pe anul 2021;
* Reluarea și finalizarea procesului de descentralizare:
* Modificarea codului administrativ
”Referitor la proiectul de buget pentru anul 2021, i-am spus premierului că acesta trebuie să reflecte nevoile de finanțare ale autorităților locale. Primul Ministru Florin Cîțu a dat asigurări că bugetul de stat va ține cont de un principiu de bază, respectiv de cheltuirea eficientă, performantă și transparentă a banului public. Asociația Municipiilor din România a precizat și la întâlnirea de astăzi că va susține proiectele de reformă inițiate de Guvern în scopul unei mai bune organizări administrative a statului și funcționării mai eficiente. De asemenea, în urma discuțiilor cu Primul Ministru s-a stabilit ca reprezentanții administrației publice locale să fie implicați în comisiile care decid acordarea drepturilor de asistență socială și vor fi consultați constant asupra documentelor ce privesc alocarea fondurilor europene”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.
Acesta a mai precizat că în cadrul consultării oficiale de astăzi au fost purtate discuții și pentru promovarea Legii Zonelor Metropolitane în Parlament, printr-un acord transpartinic.
Pe de altă parte, în cadrul întâlnirii de la Guvern discuțiile s-au concentrat și asupra modalității de gestionare a situației provocate de pandemia COVID-19 și a procesului de vaccinare a populației împotriva acestui virus. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că de comun acord s-au agreat, de principiu, unele modificări legislative care să asigure finanțarea și să faciliteze amenajarea și dotarea centrelor de vaccinare organizate la nivel local.