Reforme și proiecte noi în Consiliul Județean al Elevilor Hunedoara

Home Educație Reforme și proiecte noi în Consiliul Județean al Elevilor Hunedoara
Reforme și proiecte noi în Consiliul Județean al Elevilor Hunedoara

Consiliul județean al Elevilor Hunedoara și-a ales, de curând, o nouă echipă de conducere care-și propune să aducă un val de reforme și proiecte ce pun în prim-plan elevii din școlile hunedorene.

Biroul Executiv al Consiliului Elevilor din județul Hunedoara este compus, în urma noilor alegeri,  din 5 elevi care provin din zone diferite ale județului. Astfel, Lukas Hangan, în vârstă de 17 ani, elev la Colegiul National “Decebal” din Deva ocupă funcția de președinte. Mihai Martinesc, elev la Colegiul Național Pedagogic “ Regina Maria “ din Deva, Rami Cristescu, elev la Colegiul Național ,,Iancu de Hunedoara” și Ciubotaru Nicolas elev la Liceul Teoretic ,,Avram Iancu” din Brad, au calitatea de vicepreședinte, iar funcția de secretar este ocupată de Raul Drăgan, elev de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva.

Fiecare dintre aceștia a venit și cu o serie de idei și inițiative moderne și eficiente pentru a populariza și reclădi structura de reprezentare a Consiliului Elevilor din județ.

Proiectul de start constă într-un parteneriat oficial cu “ThinkUp” Academy, care are ca scop
implementarea la nivelul județului Hunedoara a “Programul Național Pentru Dezvoltarea
Personală a Elevilor din România”. Inaugurată în data de 6 iulie 2020, în mediul online, “ThinkUp” Academy este prima instituție educațională de proiecte și idei din Europa, inițiată, creată și condusă de elevi pentru elevi. Scopul principal al academiei este acela de a cultiva și stimula interesul elevilor față de implicarea lor în propria educație prin intermediul unor proiecte socio-economice. Academia le oferă tinerilor antreprenori oportunitatea să creeze proiecte cu impact educațional, prin sprijinul primit de la mentorii din cadrul academiei în crearea acestora.

Cu alte cuvinte, atunci când un elev are un proiect în minte, ar dori să îl pună în aplicare, însă nu
ştie de unde să înceapă şi ar avea nevoie de sprijin, se poate înscrie în această Academie, gratuit. Deși “antreprenoriat” poate părea un cuvânt greu, Academia consideră că un tânăr antreprenor este cineva care are o idee ingenioasă, pe care doreşte să o pună în practică. Viziunea este de a
contura lumea de mâine, prin motivarea tineretului de astăzi, iar cele trei misiuni ale acesteia
sunt Formulează, Creează și Implementează. Academia pune la dispoziția elevilor atât sesiuni de mentorat cât și cursuri personalizate sub formă de ateliere și conferințe.

În opinia liderilor Consiliului județean al Elevilor acest parteneriat reprezintă un start foarte bun și inovativ pentru această structură asociativă, fiind unul ce pune în valoare calitățile antreprenoriale ale oricărui elev.

Activitățile Consiliului județean al Elevilor Huneodara nu se vor opri însă aici. Deja, pentru luna februarie se anunță un alt parteneriat, de data aceasta alături de VeDem Just, iar în luna martie se
conturează un nou proiect, alături de DearSociety.