Mesajul președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române

Home Stiri la zi Mesajul președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române
Mesajul președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române

În 24 ianuarie, sărbătorim 162 de ani de la Unirea Principatelor Române. Alegerea unui singur domnitor, în persoana lui Alexandru Ioan Cuza, atât în Moldova, cât și în Țara Românească, a deschis calea spre modernizarea ținutului de la Carpați, Dunăre și Marea Neagră și a creat premisele constituirii statului român independent și unitar.

Înfăptuirea Micii Uniri din 1859 a însemnat un proces lung și anevoios, cu o activitate diplomatică susținută, cu o implicare activă a elitelor românești, cu susținerea necondiționată a românilor de rând.

Aniversăm cu bucurie acest eveniment important al istoriei și al definirii noastre ca neam. Alexandru Ioan Cuza și miniștrii săi au reușit în cei câțiva ani pe care i-au avut la dispoziție să îndrepte vechile țări românești pe calea reformei, în domenii vitale: infrastructură, educație, învățământ, apărare, dezvoltare economică, agricultură. Legile adoptate în vremea sa au reușit să pună țara pe o direcție corectă de modernizare.

Astăzi, admirăm patriotismul, solidaritatea și înțelepciunea de care au dat dovadă înaintașii noștri. Să luăm exemplul lor și să avem grijă de țara pe care am primit-o în dar, să avem grijă de oamenii de lângă noi, să fim uniți și fermi în toate acțiunile pe care le realizăm!

La mulți ani, români! La mulți ani, România! 

Laurențiu NISTOR,
Președintele Consiliului județean Hunedoara