La Petroșani, școala se reia luni, 8 februarie, în ”scenariul galben”

Home Educație La Petroșani, școala se reia luni, 8 februarie, în ”scenariul galben”
La Petroșani, școala se reia luni, 8 februarie, în ”scenariul galben”
Semestrul al II-lea an anului școlar 2020-2021 va începe la Petroșani luni, 8 februarie 2021 în  sistem hibrid, având în vedere faptul că rata de infectare cu Covid-19 la zi este de 2, la mia de locuitori. Acest lucru înseamnă că de luni vor reveni fizic în școli elevii din clasele I- IV, VIII și XII, ceilalți elevi desfășurând orele în sistem on-line.
Decizia a fost luată vineri, 5 februarie 2021, în conformitate cu dispoziția comună a Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. Situația începerii semestrului al doilea al anului școlar în învățământul preuniversitar a fost analizată și în plan local, în cadrul unei videoconferințe la care au participat primarul Tiberiu Iacob Ridzi și directorii unităților de învățământ din localitate. ”Am avut vineri o întâlnire on-line cu directorii unităților de învățământ din Petroșani pentru a pune la punct ultimele detalii legate de începerea școlii. Conform unei hotărâri, revenirea fizică în școli depinde de cele două scenarii – scenariul verde însemnând o rată de infectare mai mică sau egală cu 1, iar scenariul galben – rată de infectare de la 1 până la 3 la mie. Deoarece Petroșaniul este în scenariul galben, rata de infectare, astăzi, fiind de 2,1 la mia de locuitori, de luni vor reveni fizic în școli elevii din clasele I- IV, VIII și XII, ceilalți elevi desfășurând orele în sistem on-line”, a informat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Acesta le-a cerut de asemenea directorilor de unități școlare să ia toate măsurile necesare pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității educaționale și a dat asigurări că administrația locală este pregătită să susțină efortul școlilor în acest scop.