Au început înscrierile pentru ediția a VIII-a a competiției sportive ”Parângul Night Challenge”

Home Stiri la zi Au început înscrierile pentru ediția a VIII-a a competiției sportive ”Parângul Night Challenge”
Au început înscrierile pentru ediția a VIII-a a competiției sportive ”Parângul Night Challenge”

O nouă ediție a apreciatului eveniment sportiv ”Parângul Night Challenge”, a opta din palmaresul general al competiției, va avea loc în stațiunea Parâng la finalul acestei luni. Evenimentul este organizat la inițiativa apreciatului sportiv Avram Iancu, prin intermediul asociației sportive Bike & Run Petroșani, bucurându-se de sprijinul Primăriei și Consiliului municipiului Petroșani, precum și al unor sponsori generoși precum Hotel Rusu, Pensiunea Retezat, Cabana ”La Răzvan”, Cabana Montana, Cabana Bujor de munte”, ApreSky Parâng, Isostar Sport Nutrition, Coconea Snow Bar, Aqua Pro Max, Mobilier Definee, MCN Caffe ș.a.

Parângul Night Challenge este o cursă nocturnă, de tip “vertical race” care se desfășoară în masivul Parâng, în data de 27 februarie 2021, începând cu ora 18,30. Competiția constă în parcurgerea unui traseu de 4,5 km, cu o diferență de nivel de 1000 de metri, la lumina lanternelor frontale, în alergare sau împingând în bețele schiurilor de tură. Avram Iancu spune că deviza întrecerii este: iarna, noaptea, spre piscuri, iar principala regulă în cadrul acestei competiții este respectul pentru natură.

Concursul din Parâng are două secțiuni, respectiv unul de alergare și altul de ski de tură, fiecare participant având posibilitatea să concureze la una dintre cele două probe. Categoriile de vârstă sunt următoarele:

* Alergare Masculin 18–34 ani / 35-49 de ani/ +50.

* Alergare Feminin,18–34 ani / +35 ani.

* Ski, masculin, -35 de ani și plus 35 de ani.

* Ski feminin, OPEN.

Vor fi acordate premii pentru primii 3 clasați la fiecare categorie de vârstă, iar în cazul în care una dintre categorii nu însumează un număr de minim 6 concurenți, la acea categorie se va premia doar locul 1.

Tot în cadrul ”Parâng Night Run” există și o cursă de alergare pentru copii, intitulată Vertical Kids Race. Categoriile de vârstă pentru această secțiune sunt, atât pentru fete cât și pentru baieți, următoarele:

* categoria sub 10 ani,

* categoria 10-14 ani,

* categoria 15-18

Traseul destinat copiilor este în lungime de aproximativ 200 metri, numai în urcare.

Tot de la Avram Iancu aflăm că pentru ediția din acest an a concursului ”Parângul Night Challange” deja au început înscrierile, care se pot face online, pe pagina de internet a evenimentului: https://parangulnight.bike-run-petrosani.ro/

Adulții se pot înscrie online în urma unei contribuții de 70 de lei (până la data de 25 februarie 2021), sau direct la locul evenimentului, în ziua de concurs, caz în care contribuția de participare este de 90 de lei. Copiii beneficiază de înscriere GRATUITĂla fața locului, dar pentru participarea la cursă, prezența unui părinte este obligatorie.