Lucrări realizate în proporție de 90% la blocul social M1 din Lupeni

Home Administrație Lucrări realizate în proporție de 90% la blocul social M1 din Lupeni
Lucrări realizate în proporție de 90% la blocul social M1 din Lupeni

Parte componentă a proiectului social ”Bahtalo ! Împreună combatem sărăcia și discriminarea !” derulat în municipiul Lupeni cu fonduri de la Uniunea Europeană, investiția privind reabilitarea blocului social M1 de pe strada Viitorului din municipiul Lupeni se apropie cu pași repezi de finalizare.

Începute în luna iulie a anului 2020, lucrările la acest obiectiv sunt deja realizate în proporție de circa 90%. Informația vine chiar de la primarul Lucian Resmeriță care a inspectat șantierul pentru a evalua stadiul și calitatea lucrărilor efectuate aici. Acesta s-a declarat mulțumit de evoluția acestei investiții, apreciind că, dacă nu vor exista abateri de la graficul stabilit, atunci în cursul acestui an cele 16 locuințe sociale din acest bloc vor putea fi date în folosință.

Cele 16 unități locative dar și clădirea blocului M1 în ansamblu au suferit, în ultimii ani, un proces de degradare accentuată, blocul devenind de ani buni nelocuibil. Pentru că cererea de locuințe sociale este încă una destul de mare în municipiul Lupeni, autoritățile publice locală au căutat soluții pentru reabilitarea acestui ansamblu de locuințe, astfel încât acestea să poată fi redate în folosință publică familiilor aflate în căutarea unui spațiu de locuit. Șansa a apărut odată cu câștigarea proiectului ”Bahtalo ! Împreună combatem sărăcia și discriminarea !” în care, dincolo de dimensiunea intervențiilor de natură socială au putut fi cuprinse o serie de investiții constând în reabilitarea unor clădiri din domeniul public al municipiului.

Nu mai puțin de 1,6 milioane de lei din fonduri UE au fost distribuiți astfel pentru reabilitarea blocului M1 de pe strada Viitorului din Lupeni și repunerea în circuit a unui număr de 16 unități locative care vor oferi, începând din acest an, condiții decente de locuit pentru tot atâtea familii cu probleme sociale din localitate.