Judecătorul Cristi Danileț invitat al Consiliului Elevilor hunedoreni la lansarea proiectului ”Legea și Tinerii”

Home Educație Judecătorul Cristi Danileț invitat al Consiliului Elevilor hunedoreni la lansarea proiectului ”Legea și Tinerii”
Judecătorul Cristi Danileț invitat al Consiliului Elevilor hunedoreni la lansarea proiectului ”Legea și Tinerii”

Primul proiect realizat de noua echipă a Consiliului Județean al Elevilor Hunedoara va fi prezentat, public, elevilor din județ în cadrul unui webinar care va avea loc, în mediul on-line, sâmbătă, 13 februarie 2021, de la ora 17,00 îl va avea ca invitat pe judecătorul Cristi Danileț. Acesta este membru fondator al Asociației “VeDem Just” și Coordonator Național EDUIURIS. Cristi Danileț este judecător din anul 1998, dar a mai fost, timp de doi ani, consilier al ministrului justiției și timp de alți șase ani, membru în Consilul Superior al Magistraturii (CSM). În prezent acesta activează la Tribunalul Cluj, secția penală. Judecătorul Cristi Danileț este un promotor al educației juridice în școli și autor al ghidului de educație juridică „Elevul și legea”.

Webinarul  ”Legea pentru Tineri“ organizat în colaborare cu asociația “VeDem Just” va fi coordonat de Lukas Hangan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Hunedoara. Acesta a precizat că cel mai nou proiect al Asociației VeDem Just se numește “Lege-n-Dar. Gândește legal!” acesta constituind-u-se într-o aplicație informatică educativă, distribuită gratuit, care se adresează în special copiilor și tinerilor, accesibilă prin intermediul telefonului mobil cu conexiune la Internet. Aplicația „Lege-n-Dar. Gândește legal!”  învață elevii aspecte legale și juridice concrete, aplicația informând zilnic utilizatorii cu privire la noutățile legislative. Mai mult, o echipă de juriști este gata să răspundă la întrebări al căror răspuns nu poate fi gasit în aplicație.

Asociația VeDemJust a fost înființată de ziua drepturilor omului, pe 10 decembrie 2015 și a primit recunoaștere din partea autorităților la începutul anului 2016. Scopul său este unul complex și include: promovarea libertăţii, întărirea democrației, susţinerea statului de drept, buna guvernare, promovarea şi apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Consiliului Elevilor din județul Hunedoara invită toți elevii interesați de acest subiect să participe la acest webinar, pentru a-și îmbogăți cunoștințele în domeniul educației juridice. Aceștia se pot înscrie la eveniment accesând formularul de pe pagina de facebook a Consiliului Județean al Elevilor Hunedoara sau de pe pagina de instagram: “consiliulelevilor_hd“.