Angajații INCD-INSEMEX își vor primi în 2021, integral, drepturile salariale

Home Economie Angajații INCD-INSEMEX își vor primi în 2021, integral, drepturile salariale
Angajații INCD-INSEMEX își vor primi în 2021, integral, drepturile salariale

Vântul austerității, cu tăieri de sporuri salariale și alte drepturi pentru angajați, în special din sectorul bugetar, nu-i va afecta pe salariații de la INCD-INSEMEX Petroșani. Potrivit directorului general al instituției, dr.ing. George Artur Găman, în cursul anului 2021, drepturile de natură salarială prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă al angajaților INCD-INSEMEX nu vor suferi nici un fel de modificări.

După cum explică directorul general al INSEMEX acest lucru este posibil din mai multe considerente. ”În primul rând, trebuie să facem precizarea că institutul nostru nu este bugetar, ci noi funcționăm după principiul economic al unei companii de stat. Asta înseamnă că nu primim subvenții de la bugetul de stat, ci toate veniturile noastre provin din autofinanțare, din contractele de cercetare și de servicii pe care reușim să le facem. Acest lucru înseamnă că, din punct de vedere legal, nu suntem afectați de tăierile anunțate de Guvern pentru sectorul bugetar. Vreau să-i asigur pe angajații noștri că în anul 2021 nu vor fi tăieri de salarii, vor fi acordate și sporurile prevăzute de lege, și tichetele de masă, și voucherele de vacanță și toate celelalte drepturi pe care le avem prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. Din păcate, cred că în acest an nu vom putea însă vorbi despre majorări de salarii în instituția noastră”, spune dr.ing. George Artur Găman, directorul general al INCD INSEMEX.

Acesta a precizat că, din fericire, chiar dacă au existat temeri, la începutul pandemiei, că anul 2020 va fi unul cu consecințe grave în bugetul Institutului, grație unei mobilizări exemplare a întregului colectiv și datorită gestionării eficiente a resurselor financiare, INSEMEX a reușit să încheie anul 2020 înregistrând din nou profit și menținând astfel trendul ascendent al instituției și din perspectivă economico-financiară.

Anul 2021, chiar dacă se anunță a fi în continuare unul cu multe restricții, fapt care îngreunează și derularea multora dintre activitățile specifice ale INSEMEX Petroșani, are deja semne bune pentru echipa apreciatului institut de cercetare-dezvoltare, având în vedere că deja au fost semnate o serie de contracte de servicii cu companii de mare anvergură, cu multinaționale prestigioase iar, pe segmentul de cercetare, au fost câștigate o serie de contracte care urmează să fie implementate, contracte finanțate de statul român sau din fonduri ale Uniunii Europene. ”Avem un colectiv de excepție și acest lucru se vede în derularea fiecărui capitol din activitatea noastră specifică. Iar rezultatele muncii noastre se reflectă și în veniturile pe care reușim să le avem, în fondurile pe care reușim să le atragem și, de aici, mai departe, trebuie să se vadă și în drepturile de natură salarială ale angajaților. După părerea mea, salariile de la INSEMEX, deși par unele bune în comparație cu cele din alte domenii de activitate, nu sunt încă în măsură să reflecte integral valoarea muncii depuse de cercetătorii din cadrul instituției noastre. Este încă loc și de mai bine, dar repet, acest lucru depinde doar de felul în care reușim noi să ne gospodărim din punct de vedere economico-financiar. De aceea, îi rog pe toți salariații noștri să rămână la fel ca și până acum, mobilizați la capacitate maximă în activitate și preocupați permanent de dezvoltarea activității instituției noastre. Suntem capabili, putem și trebuie să facem acest lucru !”, a mai spus dr.ing. George Artur Găman, directorul general al INCD INSEMEX Petroșani.