Ateliere tehnologice gratuite pentru elevii claselor primare și gimnaziale din orașul Uricani

În orașul Uricani, județul Hunedoara școlile au început în scenariul verde, astfel încât toți copiii merg fizic la școală. Acest lucru face posibilă și derularea unui program educațional în care elevii claselor primare și gimnaziale de la școlile din orașul Uricani vor beneficia de ateliere tehnologice gratuite, în cadrul proiectului Tehnologia în educație.

Proiectul Tehnologia în Educație este finanțat prin programul StartONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow și beneficiază de sprijinul Primăriei Uricani.

Proiectul Tehnologia în educație urmărește conștientizarea în vremurile actuale a importanței folosirii tehnologiei în educație în rândul a 400 de elevi de școală primară și gimnazială din Orașul Uricani. Toate atelierele vor fi adaptate astfel încât interacțiunea și contactul social sa fie limitate, respectând toate normele de distanțare fizică, prevăzute de actualele prevederi legale.

În cadrul proiectului Tehnologia în educație elevii din clasele primare și gimnaziale din Orașul Uricani vor beneficia de ateliere non-formale susținute gratuit de reprezentanții EVO. Acestea se vor derula la toate școlile din oraș, în săptămâna 15- 19 februarie 2021.

Atelierele vor fi structurate astfel:

– tehnologia în educație : ,,Google in education, Microsoft in education, Apple in education’’. Copiii vor învăța să nu fie dependenți și să folosească tehnologia în mod responsabil, util și eficient prin mentorship și puterea exemplului.

– dezvoltarea gândirii morale prin dezbateri, joc de rol și teatru alături de un formator specializat. Teatrul are un rol cât se poate de practic și bine conturat în dezvoltarea copilului, atât sub aspect emoțional, cât și psihologic, intelectual și conceptual.

– dezvoltarea creativității, prin realizarea unor îngeri din hârtie și șnur din fire colorate! Mai ales în primii ani de viaţă, creativitatea este un element esenţial pentru dezvoltarea emoţională, cognitivă şi personală a copilului. Activitățile de lucru manual au următoarele beneficii pentru copii: stimuleaza imaginatia și auto-disciplina, dezvoltă coordonarea mâna-ochi, dau încredere de sine, cultivă interesul pentru explorare, încurajează munca în echipă.

Inițiatorul proiectului este Asociația pentru Educație EVO, o organizatie neguvernamentală creată din dragoste pentru copii și din convingerea că educația le poate schimba în bine viitorul , scopul acesteia fiind acela de a ajuta copiii aflați în dificultate din zone defavorizate. Echipa de implementare este formată din cadre didactice, formatori sau voluntari în programe educative.