Jandarmul Cristian Cernățeanu în corzi și pioleți pe ”ghețarii” din Cheile Jiețului de Ziua Internațională a Sportului Militar

La 18 februarie, în fiecare an, se celebrează Ziua Internațională a Sportului Militar, aceasta fiind data de înființare a organismului internațional Conseil International du Sport Militaire (CISM). Organizația care guvernează activitățile sportive militare internaționale a luat ființă la 18 februarie 1949 și este a treia cea mai mare din lume, pe palier sportiv, după Comitetul Olimpic Internațional și Federația Internațională de Fotbal, cu 140 de țări membre afiliate.

În mod simbolic, jandarmii montani celebrează evenimentul printr-o demostraţie de escaladă pe gheaţă în cadrul natural din Cheile Jiețului. Anul acesta, misiunea aceasta i-a revenit plutonierului adjutant Cristian Cernăianu, care este un împătimit al sporturilor de iarnă, are peste 20 ani de experienţă în domeniul montan, perioadă în care a învăţat secretele gheţii.
Prin această demonstrație, jandarmii hunedoreni susțin totodată și importanța mișcării pentru un stil de viață sănătos, dar în același timp atrag atenţia că escalada pe gheaţă are un grad ridicat de dificulate!