Liderul PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu se declară alături de minerii din Valea Jiului

Home Politică Liderul PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu se declară alături de minerii din Valea Jiului
Liderul PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu se declară alături de minerii din Valea Jiului

Rând pe rând, liderii politici din județul Hunedoara se solidarizează cu protestul minerilor din Valea Jiului, mai ales după ce senatorul social-democrat Cristian Resmeriță, primul care a făcut acest gest de solidaritate, a atras atenția că parlamentarii de Hunedoara fug de răspundere în fața unor probleme grave ale minerilor.

Deputatul PNL Vetuța Stănescu, liderul Organizației județene a PNL Hunedoara s-a alăturat celorlalți oameni politici din județ care sunt alături de minerii din Valea Jiului. ”Îmi exprim întreaga solidaritate cu minerii din Valea Jiului care protestează și cu familiile lor. Cred că orice om care muncește trebuie să primească salariul pentru activitatea desfășurată și cu atât mai mult aceia dintre noi care își riscă viața zi de zi, care se expun unor pericole imense de fiecare dată când merg la lucru. Vreau să-i asigur pe minerii din Valea Jiului că suntem alături de ei, cunoaștem foarte bine problemele cu care se confruntă și că întregul Guvern se străduiește să găsească cele mai bune și mai rapide soluții pentru Complexul Energetic Hunedoara, iar oamenii să își primească salariile”, a declarat deputatul PNL Vetuța Stănescu.

În același timp, aceasta arată că că faptul că astăzi au avut loc discuții cu ministrul Energiei, cu ministrul Finanțelor și cu Prim-Ministrul Florin Câțu, dovedește încă o dată preocuparea Executivului pentru rezolvarea problemelor ridicate de mineri și ca astfel de evenimente nedorite să nu se mai întâmple.

”Vreau să vă readuc în atenție că, în urmă cu aproape un an și jumătate, în noiembrie 2019, Guvernul PNL condus la acea vreme de Ludovic Orban a reușit să detensioneze o situație similară, când minerii de la Paroșeni protestau de 11 zile blocați în subteran, ignorați complet de Guvernul PSD, pentru un act normativ care să le asigure venituri decente la ieșirea din sistem. Prima ordonanță emisă de Guvernul Orban după învestirea acestuia a fost pentru minerii din Valea Jiului și pentru veniturile în completare ale acestora”, mai spune deputatul Vetuța Stănescu.

Liderul PNL Hunedoara dă asigurări minerilor din Valea Jiului de întreaga preocupare a guvernului de dreapta față de situația lor și a Complexului Energetic Hunedoara și îi roagă să nu își pună viața în pericol, invitându-i să renunțe la protestul din subteran, care le poate periclita sănătatea, și așa afectată de munca grea de zi cu zi. ”Guvernul a adoptat deja Ordonanța de Urgență pentru modificarea Legii nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale pentru a putea include și companiile aflate în insolvență, cum este acum cazul Complexului Energetic Hunedoara, iar săptămâna viitoare salariile minerilor vor fi plătite integral. Dincolo de măsurile pe termen scurt, Guvernul lucrează la un program pe termen lung pentru Complexul Energetic Hunedoara, astfel încât activitatea extractivă să poată continua în Valea Jiului pe principii economice sănătoase”, dă asigurări deputatul liberal Vetuța Stănescu.