Primarul Petroșaniului se declară solidar cu minerii și cere Guvernului găsirea soluțiilor pentru revendicările acestora

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi transmite, prin intermediul unui comunicat de presă primit la redacție, deplina solidaritate cu minerii de la Livezeni și de la celelalte unități extractive care în aceste zile protestează blocați în subteran ori în curțile unităților miniere pentru drepturile salariale. Mai mult, acesta solicită public Guvernului să găsească rapid soluții pentru detensionarea situației din Valea Jiului.

”Sunt alături de minerii din Valea Jiului! Fac un apel la Guvern să găsească cele mai bune și cele mai rapide soluții pentru deblocarea acestei situații. Complexul Energetic Hunedoara este o companie cu capital 100% de stat, iar Executivul are obligația să achite drepturile salariale ale minerilor, care își riscă viața zi de zi în măruntaiele pământului pentru a aduce lumina la suprafață”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta afirmă că Statul Român trebuie să își asume politicile economice implementate și să găsească rapid soluții pentru plata drepturilor salariale pentru angajații Complexului Energetic Hunedoara. ”Ca om care a lucrat în subteranul Văii Jiului, cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă această categorie socio-profesională,  munca grea pe care o depun pentru fiecare leu câștigat, iar minerii nu au nicio vină pentru situația în care a ajuns industria extractivă. Ei trebuie să își primească banii pentru munca depusă, iar guvernanții trebuie să înceteze să îi mai trateze pe oameni doar ca niște cifre reci, golite de suflet și substanță, așa cum s-a întâmplat uneori în ultimii 30 de ani”, precizează Tiberiu Iacob Ridzi

În același timp, primarul municipiului Petroșani face un apel la solidaritate și responsabilitate către clasa politică din Valea Jiului și din județul Hunedoara, considerând că trebuie lăsate deoparte diferendele politice și trebuie unite eforturile astfel încât activitatea să continue în Valea Jiului.