Senatorul Cristian Resmeriță este nemulțumit de indiferența parlamentarilor hunedoreni față de situația minerilor din Valea Jiului

De la momentul declanșării conflictului de muncă între salariații de la sucursalele miniere din Valea Jiului și conducerea Complexului Energetic Hunedoara, ca urmare a întârzierii plății salariilor din luna februarie 2021, singurul parlamentar de Hunedoara care s-a declarat interesat de acest subiect a fost senatorul social-democrat Cristian Resmeriță. Acesta s-a declarat, de altfel, solidar cu acțiunea de protest a minerilor dar, în același timp, și-a anunțat disponibilitatea de a sprijini demersurile autorităților guvernamentale în soluționarea problemelor semnalate de mineri.

Senatorul Cristian Resmeriță a fost alături de protestatari, alăturându-se ortacilor și familiilor acestora care s-au adunat, încă de joi seara, în fața Palatului Cultural din Lupeni și, mai apoi, în fața Minei Lupeni.

Acesta se declară însă nemulțumit de lipsa de reacție a parlamentarilor din județul Hunedoara față de situația minerilor din Valea Jiului. ”Am fost, sunt și rămân solidar cu minerii din Valea Jiului, care au perfectă dreptate în problemele pe care le-au semnalat în protestul lor. Cu surprindere am observat că pentru toți ceilalți parlamentari ai județului Hunedoara, minerii Văii Jiului nu există. Chiar dacă există sute de mineri blocați în subteran încă de marți, niciunul dintre ei nu si-au făcut timp nici pentru a fi în mijlocul minerilor, nici măcar prin a-și exprima un punct de vedere. Sunt curios, ne putem baza pe ei ? Nici pentru politicienii județului, se pare că minerii nu sunt o temă de interes. Singurul personaj politic care și-a afirmat sprijinul pentru mineri este Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, pe care îl felicit!”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

În afară de senatorul CRISTIAN RESMERIȚĂ, județul Hunedoara mai are 8 parlamentari: Vasilică Potecă – senator PNL, Lucica Dina Muntean –  senator PNL, Natalia Intotero – deputat PSD, Ilie Toma – deputat PSD, Viorel Sălan – deputat PSD, Ana Maria Gavrilă – deputat AUR, Vetuța Stănescu – deputat PNL, Pollyana Hangan – deputat USR. Niciunul dintre aceștia nu au exprimat un punct de vedere cu privire la situația în care se află minerii din  Valea Jiului.