La Mina Lupeni protestele ortacilor continuă ! Atât în subteran, cât și la suprafață !

Home Stiri la zi La Mina Lupeni protestele ortacilor continuă ! Atât în subteran, cât și la suprafață !
La Mina Lupeni protestele ortacilor continuă ! Atât în subteran, cât și la suprafață !

Cu toate că Primul Ministru al Guvernului, Florin Cîțu dădea asigurări, după ședința de guvern de vineri, 19 februarie că problemele ridicate de minerii din Valea Jiului sunt în curs de rezolvare și că, așa cum a citit domnia sa în presă, protestul acestora a încetat, lucrurile nu stau deloc așa.

Într-adevăr, la Mina Livezeni, minerii au renunțat la forma de protest cu autoblocare în subteran și au ieșit din mină, însă la Mina Lupeni, protestul minerilor continuă. Minerii de aici se declară îngrijorați de faptul că, până la acest moment, în afara câtorva declarații liniștitoare, nu le-a fost prezentat nici un document oficial care să ateste că problemele ridicate de ei au fost rezolvate, iar cardurile lor de salarii sunt în continuare goale. În fața acestei situații, minerii de la Lupeni sunt deciși să-și continue protestul, rămânând în subteran, până când Primul Ministru, Florin Cîțu sau ministrul Energiei, Virgil Popescu va veni la mină să de le demonstreze că revendicările lor au fost soluționate. Aceștia spun că, deși sunt obosiți și au început deja să apară și probleme de sănătate, după atâtea zile petrecute în galerii, nu renunță la această formă de protest.

Nici ortacii de la alte exploatări miniere ale Văii Jiului, familiile acestora și foarte mulți cetățeni din regiunea Văii Jiului se declară solidari cu protestul ortacilor de la Mina Lupeni și au decis să se adune, în fiecare zi, la poarta Minei Lupeni, pentru a-și exprima solidaritatea cu minerii protestatari de aici. Aceștia au fost prezenți și în cursul serii de vineri și deja au anunțat că se vor reîntâlni la protest și în această seară de la ora 17,00. Alături de aceștia au fost prezenți, în fiecare zi de protest, atât primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță cât și senatorul social-democrat Cristian Resmeriță.

Între timp, funcționarii de la AJOFM Hunedoara pregătesc deja, după cum a declarat directorul executiv al Agenției, Georgeta Tomuța, documentațiile necesare pentru ca, imediat ce banii pentru plata salariilor minerilor vor ajunge în contul AJOFM Hunedoara, aceștia să fie virați pe card salariaților din cadrul CEH.