Lucica Dina Muntean (senator PNL): ”Lăsați minerii în pace !”

Home Politică Lucica Dina Muntean (senator PNL): ”Lăsați minerii în pace !”
Lucica Dina Muntean (senator PNL): ”Lăsați minerii în pace !”
Comunicat de presă
Sunt alături de minerii din Valea Jiului care protestează pentru drepturile salariale restante și dezavuez orice încercare a unor oameni politici de a pune pe seama lor problemele din sistemul energetic național.
Sistemul energetic național, în ansamblul lui, și industria extractivă în particular se confruntă cu probleme mult mai grave, mult mai profunde care vin din urmă și care au la bază lipsa investițiilor reale din acest domeniu, care în cele din urmă au adus mineritul și energia pe bază de cărbune în situația gravă în care se găsește astăzi.
Sunt om al Văii Jiului și știu că minerii sunt oameni dârji, onești, extrem de uniți și de muncitori, iar faptul că în aceste zile protestează blocați în subteran pentru drepturile lor salariale nu dovedește altceva decât că le-a ajuns cuțitul la os. Au acasă soții, copii, părinți, familii pentru care își pun în pericol sănătatea și de multe ori chiar și viața, iar munca lor deosebit de grea trebuie recompensată financiar, așa cum este normal.
Acești oameni, acești eroi ai adâncurilor, trebuie tratați cu decență, sunt cei care aduc lumina și căldura în casele noastre, iar încercarea unor politicieni de a-i găsi vinovați pentru problemele din sistemul energetic național este un gest de lașitate, de neasumare, care nu poate fi tolerat, indiferent de partidele din care fac parte respectivii politicieni.
De asemenea, condamn cu tărie încercarea unor politicieni de a-și construi imagine pe necazurile și problemele bravilor mineri, de a-i instiga, în loc să ne unim eforturile pentru a găsi soluții viabile pentru mineritul Văii Jiului și pentru oamenii din această zonă greu încercată de-a lungul timpurilor.
Ca parlamentar al Văii Jiului, rămân alături de minerii din Valea Jiului și de familiile lor și îi asigur că, de la tribuna Senatului, acolo unde am ajuns datorită voturilor oamenilor de aici, voi lupta pentru drepturile lor.
Vreau să îi asigur pe mineri că politicile financiare ale Guvernului vizează și acest sector economic de care prea mulți și-au bătut joc în ultimii 30 de ani și se lucrează la un program pe termen lung pentru revitalizarea industriei extractive și energetice din județul Hunedoara.
𝐿𝑢𝑐𝑖𝑐𝑎 𝐷𝑖𝑛𝑎 𝑀𝑢𝑛𝑡𝑒𝑎𝑛, 𝑆𝑒𝑛𝑎𝑡𝑜𝑟 𝑃𝑁𝐿 𝑑𝑒 𝐻𝑢𝑛𝑒𝑑𝑜𝑎𝑟𝑎