Oana Biriș, subprefectul propus de USR la Hunedoara

Home Politică Oana Biriș, subprefectul propus de USR la Hunedoara
Oana Biriș, subprefectul propus de USR la Hunedoara
Oana Biriș ar putea deveni cel de-al doilea subprefect al județului Hunedoara, conform unei decizii de susținere adoptate în acest scop de către filiala județeană Hunedoara a USR. După cum am mai informat, în urma negocierilor politice din coaliția aflată la Putere, odată cu noul statut al Instituției Prefectului, potrivit căruia prefecții și subprefecții vor fi numiți politic, în județul Hunedoara postul de prefect urmează să revină PNL (care deține de altfel și în prezent acest portofoliu), iar funcțiile de subprefect vor reveni una la UDMR și cealaltă la USR.
În urma propunerii Filialei județene Hunedoara a USR, Biroul Național al acestei formațiuni politice a decis în cadrul ședinței de luni, 23 februarie 2021, prin vot, ca funcția de subprefect care îi revine Uniunii Salvați România conform negocierilor în județul Hunedoara, să fie ocupată de Oana Andreea Biriș.
Oana Biriș are 41 de ani și a absolvit Universitatea „1 Decembrie 1918” Facultatea de Filologie și Istorie, cu specializarea Limba și literatura română – Limba și literatura engleză, în anul 2003. ”Activitatea de cadru didactic desfășurată pe parcursul a 10 ani, atât în mediul privat cât și în cel de stat, cu elevi de toate vârstele, de la preșcolarii la adulți ce doreau o reconversie profesională, au format-o într-o persoană activă, comunicativă, deschisă învățării permanente și inovațiilor, căutării metodelor optime pentru eficiență și cu rezultate de lungă durată. Abilitățile de comunicare și relaționare, organizatorice și dinamice, dezvoltate de-a lungul timpului, împreună cu maturitatea profesională și cunoștințele mediului politic autohton dobândite de la intrarea în USR, în decembrie 2017, sunt garanția că noua echipă va asigura, pe lângă legalitate și obiectivitate, transparența și eficiența Instituției Prefectului”, se arată într-un comunicat al USR Hunedoara.
Pentru cel de-al doilea post de subprefect, UDMR Hunedoara l-a desemnat deja pe Lorincz Szell, în prezent director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret. De asemenea, PNL Hunedoara a declarat deja că pentru funcția de prefect îl va susține pe actualul deținător al funcției, Petru Călin Marian. Numirile celor trei urmează să fie făcute prin decizia Primului Ministru și aprobarea Guvernului.