Aparatul Real Time PCR de la Spitalul de Urgență Petroșani, în procedură de avizare

Home Administrație Aparatul Real Time PCR de la Spitalul de Urgență Petroșani, în procedură de avizare
Aparatul Real Time PCR de la Spitalul de Urgență Petroșani, în procedură de avizare

Aparatul Real Time PCR, achiziționat în luna ianuarie de Spitalul de Urgență Petroșani, este în procedură de avizare la Ministerul Sănătății pentru a intra în circuitul național de testare, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Aparatul de testare a infecțiilor cu virusul SARS -CoV-2 este cu atât mai util cu cât pe o raza de 100 de km nu există niciun astfel de aparat. După ce va intra în circuitul național de testare, nu va mai fi necesar ca probele prelevate să fie trimise la Deva sau la Hunedoara pentru analiză, așa cum se întâmplă acum.

”Aparatul Real Time PCR de la Spitalul de Urgență Petroșani este funcțional, iar echipa de cadre medicale este pregătită. Am obținut autorizația de la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara și săptămâna trecută au fost trimise toate actele necesare către Ministerul Sănătății pentru a primi aprobare să intrăm în programul național de testare”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

 Potrivit primarului Tiberiu Iacob – Ridzi, în cel mult o săptămână procedurile necesare vor fi parcurse, iar la Spitalul de Urgență Petroșani vor putea începe testările pentru COVID – 19.

De precizat că, în luna noiembrie a anului trecut, Consiliul Local Petroșani a aprobat procedura de achiziție a aparatului Real Time PCR, care a costat aproximativ 400.000 de lei. Aparatul achiziționat de Spitalul de Urgență Petroșani a fost amplasat într-un spațiu special amenajat la parterul Policlinicii Stomatologice și va deservi nu doar municipiul Petroșani, ci și celelalte localități din Valea Jiului.