Deputatul Natalia Intotero apreciază că județul Hunedoara e subfinanțat în bugetul de stat din 2021

Deputatul PSD de Hunedoara, Natalia Elena Intotero apreciază că Bugetul de stat conturat de coaliția de la guvernare este de un amatorism teribil. Acest lucru este evident, pe de o parte, prin faptul că printre toate tăierile, guvernanții tot nu au găsit finanțare pentru pensii și alocații dar, mai ales, prin faptul că aceștia au decis să politizeze în continuare și Bugetul de Stat, județele conduse de către PNL-USRPLUS-UDMR fiind supra-finanțate în comparație cu județele conduse de PSD.

Spre exemplu, deputatul Natalia Intotero a descoperit că  deși județul Hunedoara are cea mai mare rețea de drumuri județene din România, nu este primul județ în clasamentul alocărilor bugetare pentru administrarea drumurilor județene. În opinia acesteia, Guvernul a avut alte criterii decât cele administrative la bază, iar astfel de situații discriminatorii sunt des întâlnite în cuprinsul bugetului.

Pentru a corecta derapajele celor de la guvernare, parlamentarii social-democrați din județul Hunedoara au pregătit 62 de amendamente pentru Bugetul de Stat. ”Am încercat să acoperim nevoile reale ale cetățenilor, colaborând în acest sens cu primăriile din județ. Drumuri locale și județene, rețele de canalizare și construcția spitalelor sunt câteva dintre categoriile pentru care am solicitat suplimentarea finanțării. În nume personal, am depus mai multe amendamente pentru domeniul educației. Consider că învățământul românesc merită mai mult. Unul dintre amendamentele depuse prevede alocarea sumelor necesare înființării și modernizării cabinetelor medicale școlare în toată țara. Aceste cabinete sunt imperios necesare, mai ales în contextul actual”, arată deputatul Natalia Intotero.

Parlamentarul social-democrat arată în că, în același timp, un amendament important depus de PSD la Legea Bugetului de Stat prevede asigurarea drepturilor salariale pentru minerii din Valea Jiului, pe tot parcursul anului calendaristic 2021. În acest sens, social-democrații au solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Energiei cu suma de 182,7 mil lei.

”Săptămâna viitoare, ne vom susține județul în Parlamentul României, așa cum este normal. Hunedoara merită mai mult. Românii merită mai mult!”, punctează deputatul Natalia Intotero.