Ambasadorul Israelului în vizită la Castelul Corvinilor de la Hunedoara

Home Reportaj Ambasadorul Israelului în vizită la Castelul Corvinilor de la Hunedoara
Ambasadorul Israelului în vizită la Castelul Corvinilor de la Hunedoara

Ambasadorul Israelului în România, Excelenţa Sa domnul David Saranga, s-a aflat astăzi la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în cadrul unei vizite private pe care a dorit să o facă special pentru a vedea cel mai impozant monument medieval din Transilvania.

Excelenţa Sa a fost întâmpinat de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, vizitând apoi întregul obiectiv turistic, de care s-a arătat a fi mai mult decât impresionat. „De mult timp am dorit să văd Castelul de la Hunedoara. M-am aflat într-o vizită la Alba Iulia şi mi-am spus că nu vreau să plec fără să văd această minune, această bijuterie. Mi-a plăcut mult faptul că ştiţi cum să păstraţi istoria şi faptul că ştiţi cât de important este să spuneţi povestea locului. Asta m-a fascinat”, a declarat ambasadorul Israelului.

Excelenţa Sa, domnul David Saranga, a menţionat faptul că israelienii se află pe poziţia a doua în clasamentul numărului de turişti străini care vizitează România, adăugând că speră ca, după finalul pandemiei, numărul turiştilor să crească din nou. „România este unul dintre locurile pe care israelienii vor să îl viziteze. Sunt sigur că sunt mulţi cei care mă urmăresc pe facebook, pe twitter, pe Instagram şi mulţi israelieni or să vadă cât de frumoasă este această ţară, şi sunt sigur că anul viitor sau chiar şi anul acesta o să aveţi şi mai mulţi turişti din Israel”, a adăugat ambasadorul Israelului la Bucureşti care, la finalul vizitei, a notat în „Cartea de onoare” a Castelului: „Sunt onorat să vizitez unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. Hunedoara simbolizează istoria şi bogăţia României. Cu speranţa că mulţi israelieni or să vină să-l viziteze, David Saranga”.

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, i-a mulţumit Ambasadorului Israelului în România pentru alegerea de a vizita Castelul Corvinilor lansându-i invitaţia de a reveni la Hunedoara, într-o vizită oficială sau privată.

„Suntem deosebit de onoraţi de vizita Excelenţei Sale la Castelul Corvinilor. Este un fapt important pentru noi acela că personalităţi deosebite care muncesc în România, până la urmă, şi pentru români, nu doar pentru cetăţenii ţărilor care i-au trimis aici, doresc să viziteze Castelul. Sunt convins că Excelenţa Sa va duce mai departe povestea castelului nostru şi, de ce nu, prin anumite asocieri pe care le putem face cu ajutorul Domniei Sale, să invităm cât mai mulţi cetăţeni din Israel să viziteze Castelul Corvinilor”, a declarat Dan Bobouţanu.