Un incendiu puternic a distrus Magazinul Chinezesc din zona Spitalului de la Petroșani

Home Stiri la zi Un incendiu puternic a distrus Magazinul Chinezesc din zona Spitalului de la Petroșani
Un incendiu puternic a distrus Magazinul Chinezesc din zona Spitalului de la Petroșani
Un incendiu violent a mistuit în seara zilei de 26 februarie acoperişul magazinului chinezesc situat în zona sensului giratoriu de la Spitalul de Urgență din Petroşani.
Alarma s-a dat în jurul orei 20, după un apel la 112 care anunţa un incendiu cu degajare de fum la un spaţiu comercial situat pe strada 1 Decembrie, din municipiul Petroşani. La locul intervenţiei s-au deplasat imediat echipaje de stingere a incendiilor şi prim ajutor ale Detaşamentului de Pompieri Petroşani cu 4 autospeciale de mare capacitate, o maşină de stingere a S.V.S.U. Petrila, o autoscară precum şi cu două ambulanţe.
Deoarece magazinul este situat în imediata apropiere a unui bloc cu 10 etaje, pompierii s-au asigurat că nu există riscul intoxicării cu fum a locatarilor din bloc şi i-au rugat să închidă ferestrele pentru a împiedica pătrunderea fumului în locuinţe. Salvatorii au evacuat, totuşi, din bloc pe casa scării 2 persoane, în timp ce, o altă parte dintre locatari a preferat să iasă din locuinţe.
Focul a fost stins și din fericire niciun om nu a fost rănit sau intoxicat cu fum. După câteva ore, toți locatarii din blocul amplasat în imediata vecinătate a spațiului comercial au revenit în locuințele lor și a fost reluată în siguranță alimentarea cu energie electrică și gaz metan.
La intervenția pompierilor a fost prezent și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, care a vrut să se asigure că situația este sub control și oamenii din zonă nu au avut de suferit de pe urma acestei situații de urgență. ”Le mulțumesc pompierilor, tuturor celor care au intervenit și au acționat cu promptitudine pentru stingerea acestui incendiu și pentru înlăturarea stării de pericol. Echipele de intervenție au lucrat contra-cronometru și au reușit să împiedice extinderea arderii la blocul situat la doar câțiva metri de spațiul comercial cuprins de flăcări. Există pagube materiale, dar, din fericire nu există victime omenești, iar acesta este cel mai important lucru”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.